Wizz Air reia zborurile de pe Aeroportul din Craiova

Astăzi zborurile companiei Wizz Air s-au reluat de pe Aeroportul din Craiova. Ieri au fost inaugurate lucrările suplimentare pe care compania le ceruse. Au fost turnate peste 70.000 de tone de asfalt, dar munca nu se termină aici. Autoritățile spun că pista o să reziste 100 de ani.

Astăzi, la ora 6.30, era programată să decoleze de pe Aeroportul din Craiova aeronava companiei Wizz Air cu destinația Roma, prima după inaugurarea noilor lucrări. După cinci săptămâni în care s-a lucrat uneori și câte 30 de ore încontinuu, pasagerii pot să zboare, din nou, de pe acest aeroport.

Compania Wizz Air își suspendase zborurile de pe Aeroportul Internațional Craiova pe 1 iunie, pentru reabilitarea pistei. Ar fi trebuit să-și reia activitatea pe 25 octombrie, dar a cerut lucrări suplimentare.

Acum, odată cu finalizarea acestora, zborurile au fost reluate și aici pot să aterizeze în condiții de siguranță și aeronave cu încărcătură foarte mare. „Este un eveniment care, de fapt, ar fi trebuit să se petreacă anul viitor. Iată că s-a realizat în cinci săptămâni ceea ce ar fi trebuit să se desfășoare în nouă luni. A fost un efort extraordinar, au fost oameni care au stat și peste 30 de ore încontinuu pe aeroport. S-au turnat peste 70.000 de tone de asfalt. S-a realizat o pistă care să reziste 100 de ani. Este cea mai mare și cea mai importantă investiție a Olteniei. Greutatea avioanelor care pot să aterizeze pe pistă a crescut foarte mult.

Dacă înainte PCN-ul (numărul de clasificare a pavajului/structurii rutiere aeroportuare -n.r.) era 17, acum a ajuns undeva la 45. Avioane mai mari sau mai mici, cu încărcături foarte mari, pot să aterizeze fără probleme aici. Rămân în continuare de făcut lucrări până la primăvară, cele opt locuri de parcare pentru avioane, dar și alte lucrări care sunt în termen“, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.
Practic, au fost inaugurate lucrările la pista de decolare-aterizare, calea de rulaj, dar și reabilitarea vechii platforme de îmbarcare și realizarea marcajelor.