Răcire accentuată, intensificări ale vântului ninsori locale

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de răcire accentuată a vremii și intensificări ale vântului, care va intra în vigoare astăzi, la ora 13.00, și va expira joi, la ora 13.00.

Conform informării, începând de marți, 29 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuat în zilele de 30 și 31 decembrie, când se vor înregistra maxime preponderent negative în toată regiunea și minime sub -10 grade, îndeosebi în centrul și estul regiunii.

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări în estul zonei, precum și la munte unde viteza la rafală va depăși 60 – 70 kilometri/oră.

Meteorologii semnalează că, temporar, vor fi precipitații în general slabe cantitativ, ninsori în zona Carpaților Orientali și Meridionali și predominant ninsori, pe arii restrânse, în restul regiunii, iar izolat se va semnala polei.

ANM precizează că, până în jurul datei de 3 ianuarie 2016, vremea se va menține rece, geroasă dimineața și noaptea. Conform informării, local, la munte și izolat în rest, vântul va continua să prezinte unele intensificări.