Universitatea – FCSB 2-1. Muică, suntem neam de piatră !

12 iulie 2020, duminica perfectă ! Deşi lipsită de atuul ei numărul 1, vulcanicul public din Bănie, Ştiinţa a câştigat din nou, după aproape 2 ani, în faţa celor de la FCSB iar punctele obţinute duminică seară sunt extrem de importante în contextul acestui final de campionat, ducând echipa noastră la 4 puncte distanţă de CFR. Echipa din Gruia are însă un meci mai puţin disputat, urmând să joace luni seară pe teren propriu cu codaşa diun play-off, Gaz Metan Mediaş. A fost victoria preferată de olteni, 2-1, a patra obţinută cu acest scor în ultimele 5 meciuri jucate de alb-albaştri. O victorie care ţine Universitatea Craiova pe primul loc şi-i conferă prima şansa la titlu. Au inscris pentru Universitatea Alexandru Cicâldău (min 24) si Dan Nistor (min 55), ambii din penalty, golul oaspeţilor fiind reuşit de Iulian Cristea. Ultima victorie a alb-albaştrilor în faţa celor de la FCSB data din 21 octombrie 2018, tot 2-1 era şi atunci, în ziua în care pleca dintre noi marele fotbalist al Craiovei, Ilie Balaci. 2-1 cu FCSB şi nebunia continuă ! Cu fiecare meci, cu fiecare succes, Craiova e tot mai aproape de obiectiv !

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (83 Vătăjelu), Cosic, Acka, Bancu – Mateiu, Cicâldău, Nistor – Bărbuţ (72 Baiaram), Mihăilă (88 Gustavo), Koljic.

FCSB: A. Vlad – V. Creţu, I. Cristea, Miron, Panţâru (85 Pantea) – Ov. Popescu, Fl. Tănase, Moruţan (72 Vână) – Man, Fl. Coman, Ad. Petre (46 C. Dumitru).

Universitatea Craiova va juca etapa viitoare în deplasare, la Botoşani, pe un teren „dificil”. Va fi o etapă foarte importantă, CFR are şi ea meci greu, ardelenii se vor deplasa pe Arena Naţională pentru meciul cu FCSB, unde pot pierde puncte. O victorie a Ştiinţei la Botoşani, coroborată cu un insucces al CFR-ului la Bucureşti, ar rezolva mai repede soarta acestui campionat. Campionat la capătul căruia, titlul de campioană naţională ar putea poposi în Bănie după 29 de ani de aşteptare.