Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova redeschide sala de spectacol cu premiera VIVA LA VULVA, sambata, 24 aprilie 2021, ora 18:00, la sala „Amza Pellea”!

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova anunță redeschiderea sălilor și așteaptă publicul cu un nou spectacol, premiera VIVA LA VULVA! pe versuri de Marius Aldea, regia Andrea Gavriliu.

Premiera  spectacolului va avea loc în acest sfârșit de săptămână – sâmbătă, 24 aprilie 2021, ora 18:00, la sala „Amza Pellea”.

În Stagiunea 2020-2021, Andrea Gavriliu revine pe scena craioveană, fiind la a treia colaborare cu trupa prestigiosului teatru din Bănie. În 2018 a realizat  coregrafia pentru spectacolul „Aias. Eseu despre demență” după „Aias” de Sofocle, în regia lui Mihai Mănuțiu, iar în 2020 a semnat regia și coregrafia  spectacolului „Outfitul Șearpelui” după versuri de Marius Aldea.

Decorul spectacolului poartă semnătura Andreei Săndulescu, iar muzica îi aparține lui Mihai Dobre. Din distribuție fac parte actrițele: Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu.

 „VIVA LA VULVA!” este un poem coregrafic în care șase femei dau glas, în mod invers cronologic, etapelor prin care le trec corpurile de-a lungul vieții. Versurile vorbesc pe șleau despre lucrurile „rușinoase” care se petrec în trupurile noastre și le prezintă ca pe o normalitate care trebuie celebrată. Dincolo de sinceritatea lor subversivă, versurile lui Marius Aldea pot fi percepute ca fiind un libret pentru muzica lui Mihai Dobre. Universul sonor al spectacolului, corpurile celor șase actrițe și mișcările lor se sincronizează și se completează cu decorul-instalație creat de Andreea Săndulescu.

            „VIVA LA VULVA!” este un spectacol cu un subiect încă incomod pentru multă lume. Scopul meu este de a prezenta lucrurile așa cum sunt, dar într-o manieră plastică, expresivă, dinamică. Pariul este să „îmbrac” franchețea menstruației, a nașterii, a menopauzei în sclipici. Tuturor ne place kitsch…

Andrea Gavriliu

VIVA LA VULVA!

Versuri: Marius Aldea

Regia și coregrafia : Andrea Gavriliu

Scenografia: Andreea Săndulescu

Muzica: Mihai Dobre

Distribuția: Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu.

Vocea păianjenului: Matei Rotaru

Prețurile biletelor sunt 45, 35, 25 lei (15 lei redus pentru elevi/studenți/seniori) la Agenția teatrală, și 44, 34, 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet

**Limbaj licențios. Spectacol interzis publicului cu vârsta sub 18 ani.