Târgul Meşterilor Populari în Craiova

Cea de-a XXXVIII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari își va deschide porțile vineri, 23 octombrie, de la ora 12.00, în Piața „Mihai Viteazul“ din Craiova. Aproximativ 150 de meșteri populari, reprezentând 30 de județe ale țării, vor veni să spună povestea meșteșugului lor.

Craiovenii vor avea astfel ocazia să admire covoare, scoarțe, fețe de masă, picturi pe lemn și sticlă, icoane de vatră, obiecte de uz casnic din lemn, ceramică din cele mai importante centre ale României, dar și costume populare din Oltenia, Transilvania și Moldova. În același spațiu îi vor întâlni și pe meșterii bijutieri, meșterii sticlari veniți din Muntenia și Ardeal, la fel cum vor putea gusta din preparate pregătite în stil tradițional: afumături, cârnați, pastramă, dar și prăjituri, dulcețuri și sucuri pregătite după rețetele bunicii.

Sâmbătă, 24 octombrie, cei mai pricepuți dintre ei vor fi răsplătiți cu premii. Trofeul valorează 3.000 de lei și va fi decis de un juriu din care fac parte dr. Doina Ișfănoni – expert în arta tradițională, cercetător etnolog de la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti“ din București, precum și specialiști din toate județele Olteniei.

Meșterii vor rămâne la Craiova până duminică, 25 octombrie.

Târgul Meşterilor Populari este organizat de Consiliul Județean Dolj și Muzeul Olteniei, prin Secția de Etnografie (Casa Băniei), în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria Craiova.