Spitalul CFR ar putea fi preluat de către municipalitate

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că Spitalul CFR din Craiova are mari probleme financiare, iar dacă nu va fi acreditat, nici serviciile medicale nu vor mai putea fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Olguţa Vasilescu a solicitat Ministerului Transporturilor să efectueze un audit la Spitalul CFR spre a decide ulterior dacă această unitate spitalicească ar putea fi preluată de către municipalitate.

Primăria Craiova deţine în administrare trei spitale, autoritatea locală propunându-şi să le reabiliteze pe toate în acest mandat. La începutul acestui an, prin proiectul de buget, au fost alocate fonduri către fiecare unitate sanitară. La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, bugetul aprobat a fost de 33,26 milioane de lei dintre care 2,5 milioane de lei de la bugetul local; la Spitalul Municipal „Filantropia”, dintr-un buget de 58,5 milioane de lei, de la bugetul local a fost alocată suma de 4,2 milioane de lei; la Spitalul de Neuropsihiatrie, dintr-un buget de 28,35 milioane de lei, a fost alocată suma de 2,25 milioane de lei.