20 de ani de Horion

Nevoia oamenilor de a comunica la distanță s-a materializat în antichitate cu ajutorul focului, prin care se transmiteau semnale. La vremea aceea, prin acest singur mijloc de comunicare la distanță, s-a aflat despre căderea Ierusalimului. Undele radio au fost cunoscute, la început, prin codul Morse. Astăzi aflăm despre imigranții ce trebuie să sosească în țara noastră, despre sediul nou al Primăriei Craiova, despre noua piesă a Deliei, despre ce trebuie să mâncăm sau chiar ce rută va avea autobuzul care obișnuia să circule pe strada acum blocată. Suntem de 20 de ani, mai fideli decât multe persoane care se perindă prin viețile noastre, în casele voastre, la locul vostru de muncă, în mijlocele de transport.

Radio Horion a împlinit, la data de 5 septembrie, 20 de ani de emisie, de bucurie și de muncă! În fiecare an, în ziua aniversară, obișnuim să luăm telefoane în direct de la ascultătorii ce doresc să ne felicite, să facă dedicații sau propuneri. Fiind protejați de anonimat, așa cum deseori se întâmplă, am fost pregătiți să primim critici, ba chiar cuvinte jignitoare, însă, cu mulțumire și emoție, am primit avalanșa voastră de vorbe calde, de urări, de prietenie. Prin urmare, v-am făcut cadou un spectacol care a avut loc ieri, 10 septembrie, de la ora 18:30 , la Filarmonica Oltenia, care a fost transmis în direct pe undele radio Horion, pentru cei care n-au putut ajunge.

Din program au făcut parte Vasilica Dinu, Neta Soare, Emilia Ghinescu, Corina Călin, Marcela Fota, Mariana Căpitănescu, Steliana Sima, Constantin Enceanu, Jeni Nicolau, Petrică Mîțu Stoian, Olguța Berbec, Roberta Crintea, Valetin Sanfira, Victorița Lăcătușu, Alina Lăcătușu, Liviu Olteanu, Maria Loga, Paula Butușină, Liviu Dică, Cristian Bănățeanu, Ionela Anghel Popa, Mihaela Toncea, Valentin Andrei, Violeta Constantin, acompaniați de orchestra Ansamblului Flocloric Profesionist Maria Tănase din Craiova, dirijor maestrul inginer Nicu Crețu. Spectacolul a fost prezentat de frumoasa noastră Eli Busuioc, a cărei ținută a fost asigurată de Florin Burescu.

Indiferent dacă sunt sau nu iubitori de muzică populară, invitații noștri au plecat mai mult decât mulțumiți din sala Filarmonicii Oltenia pentru că, pe lângă recitalele cântăreților, au putut admira costumele populare, multitudinea de stiluri atât muzicale, cât și vestimentare, au avut ocazia să ne cunoască pe noi, cei care stăm în spatele microfoanelor și care suntem alături de dumnealor zilnic, fără excepție, chiar și în zilele de sărbătoare( în special atunci!).

Va mulțumim pentru cei 20 de ani în care ne-ați însoțit pe calea undelor, ne rămânem cu voi, așa cum spune Pasărea Colibri, încă 2000 de ani!