Siguranța rutieră – prioritate a polițiștilor doljeni

În cursul zilei de ieri, 28 septembrie a.c., efectivele Serviciului Rutier Dolj – B.D.N.E. împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova  au acționat pe drumurile naţionale şi europene, dar și pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de către conducătorii auto care desfăşoară activitatea de transport de mărfuri cu autovehicule care au masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone sau persoane cu autovehicule care au o capacitate de încărcare de peste 9 locuri.

Polițiștii au acționat și pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea culorilor semaforului electric aflat în funcţiune de către conducătotii de autovehicule.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 60 sancțiuni contravenționale de peste 21300 lei, dintre care 11 unor conducători de autovehicule destinate transportului de marfă, 4 conducători auto transport persoane au fost de asemenea sancționați, iar alte 23 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului electric afla în funcțiune.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovechiule pe drumurile publice 25 permise de conducere.