Se semnează contractul pentru noul Spital Municipal din Craiova

Este vorba despre unitatea medicală ce va fi construită pe scheletul de lângă spitalul de Boli Infecţioase.

“Mâine (azi nr.) se va semna contractul pentru construcţia noului spital municipal. Sper să fie gata cât mai curând. Pentru mine, sănătatea a fost o prioritate. Ca dovadă că spitalele municipalităţii vor fi gata până la finalul acestui an, cu condiţii la standard european, deşi le-am preluat că pe nişte lagăre de concentrare.

Spitalul Filantropia va fi mutat în noul spital, mai puţin Maternitatea şi secţia de copii, deja reabilitate. Spitalul de Boli infecţioase e gata în proporţie de 80 la sută şi va fi finalizat în următoarele luni. Spitalul de Neuropsihiatrie arată că orice spital de top, fiind finalizat. Din păcate, spitalul nr. 1 nu aparţine de primărie, ca şi spitalul CFR pe care ne dorim să îl preluăm. Investiţiile în sănătate sunt vizibile şi doar cârcotaşii nu vor să recunoască faptul că s-a investit atât cât trebuie ca să ne tratăm în condiţii civilizate”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Odată terminată, nouă clădire va adăposti mai multe secţii ale Spitalului Filantropia: Secțiile Medicală I, Medicală II, Medicală III și Secția Fizioterapie și Urgență.

Câştigător al licitaţie este firma Recon care va colabora cu Getrix SA – GTX Proex Instal SRL – Electro Alfa Internațional SRL. Termenul prevăzut în contract este de 24 de luni, dar se încearcă realizarea lui într-un termen cât mai scurt.

Costul total rezultat în urma licitaţiei pentru construirea Spitalului Municipal din Craiova este de 33.615.422 de lei cu TVA.