Săptămâna Cehiei la Filarmonica ”Oltenia” până pe 30 octombrie 2015

Stagiunea Europa continuă cu Săptămâna Cehiei, în cadrul căreia publicul are acces liber la videoconferința, recitalul și colocviul muzical, toate desfășurate de la ora 19:00 la Filarmonica ”Oltenia”.  Luni, la sala ”Filip Lazăr”, dirijorul Martin Peschik a susținut o prelegere, iar marți Oleg Sergheev, student la Conservatorul din Praga, va încânta melomanii prezenți la Muzeul de Artă cu un recital de chitară.

Joi, muzicienii cehi, care vor evolua pe scena Filarmonicii vineri seara, invită iubitorii de muzică la o discuție non-formală despre ce înseamnă participarea Cehiei la ”Stagiunea Europa”. Este o ipostază inedită ce oferă prilejul unei întâlniri, dincolo de scenă, între public și artiști.

Vineri seara este programat concertul simfonic cu Martin Peschik la pupitrul dirijoral al Orchestrei Filarmonicii ”Oltenia”. Programul debutează cu lucrarea – în primă audiție –  ”Aripi” de Ivo Medek, urmată de ”Concertul în Si minor pentru violoncel și orchestră”, op.104 de Antonin Dvorak, solist Vaclav Zak. Săptămâna dedicată Cehiei se va încheia cu ”Simfonia a VIII-a în Sol major”, op.88 de același compozitor, Antonin Dvorak.

La eveniment participă reprezentanți ai ambasadei Republicii Cehe la București și ai unor prestigioase instituții de profil muzical din Praga, precum și oameni din mediul de afaceri. De altfel, Stagiunea Europa este organizată de Filarmonica “Oltenia” cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei Craiova și al “Asociației Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021″, în parteneriat cu Comisia Europeană,  Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român și  Ministerul Culturii.