Salubritate Craiova continuă dezinsecţia

Sâmbătă şi duminică a avut loc intervenţia prin pulverizare aeriană dimineaţa, care a durat câte patru ore, de la ora 6.00 şi până la ora 10.00. Au fost vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiştilor, Lacul Valea Fetii, Lacul Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lacul Valea Şarpelui şi cel de la Hanul Doctorului), precum şi parcurile, grădinile publice şi zonele verzi din cartierele oraşului. Potrivit reprezentanţilor Salubrităţii, suprafaţa totală pe care au fost făcute tratamentele avio-chimice a fost de 780 hectare, iar produsul care a fost folosit în cadrul acestei intervenţii a fost „Solfac Trio”.
Începând de astăzi, pe parcursul a nouă zile calendaristice, are loc o intervenţie realizată prin pulverizare terestră a insecticidelor. Reprezentanţii SC Salubritate au menţionat că substanţele folosite în cadrul intervenţiei sunt Vectobac WG (larvicidare) şi Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate şi avizate de Ministerul Sănătăţii. În noaptea de duminică spre luni, a fost efectuată operaţiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafaţă de 21,2 hectare (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiştilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lacul Valea Şarpelui şi cel de la Hanul Doctorului). În noaptea de luni spre marţi este programată dezinsecţia în Parcul Nicolae Romanescu şi zonele adiacente, iar în noaptea de marţi spre miercuri activitatea de dezinsecţie va fi derulată în Parcul Tineretului, cimitirele Nord şi Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, strada „Maria Tănase” şi de la Casa Ştiinţei şi Tehnicii.
Potrivit Salubrităţii, intervenţia în celelalte cartiere ale Craiovei vot începe de joi, de pe 15 august, aceasta urmând să se desfăşoare însă în funcţie de condiţiile meteorologice existente. Suprafaţa pe care va avea loc operaţiunea de combatere a insectelor dăunătoare, în cadrul acestei etape, este de 762,35 de hectare, operatorul anunţând că programul de intervenţie poate fi modificat în funcţie de condiţiile meteologice existente. „Reamintim proprietarilor de terenuri, agenţilor economici, instituţiilor publice şi asociaţiilor de proprietari din municipiul Craiova că, potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfăşurarea activităţilor de salubrizare, au obligaţia de a realiza dezinsecţia în spaţiile deţinute cu orice titlu”, se precizează într-un comunicat de presă al SC Salubritate.