Reabilitarea Parcului Romanescu începe la jumătatea lunii octombrie

Consiliul Local  a fost de acord cu suplimentarea cofinanţării proiectului de reabilitare a parcului. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat de ce nu s-a putut demara mai devreme reabilitarea Parcului Nicolae Romanescu.

„Proiectul nu a existat anterior. Noi ne-am hotărât să îl depunem în martie 2013 pe ciclul următor al fondurilor europene, perioada 2016-2020, numai că nu există o axă deschisă pentru parcuri. Este ultimul tren în care noi putem să absorbim fonduri europene. Proiectul nu s-a întârziat deloc. Din punct de vedere al municipalităţii, am făcut toate eforturile ca acest proiect să fie depus la timp.”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu în şedinţa Extraordinară de Consiliu Local.

„Lucrările la parc pot începe pe 15 luna aceasta. Dacă noi mâine semnăm contractul, pentru că nu putem să îl semnăm fără acordul CL şi avizul de conformitate de la Prefectura Dolj, ei pot să îşi organizeze şantierul până pe data de 15 iar de atunci pot să îi dea drumul. Ei ar putea să absoarbă fondurile europene într-un procent foarte mare dacă ar achiziţiona în această perioadă tot ceea ce au nevoie ca material, adică stâlpii, gardul, camerele de luat vederi şi aşa mai departe. Problema este că parcul fiind foarte mare, nu prea există firme care să poată produce într-un timp atât de rapid ceea ce au nevoie”, a mai declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Primăria Municipiului Craiova va suporta investiţia la Parcul Nicolae Romanescu din buget propriu la lucrările efectuate după data de 1 ianuarie 2016.

Sursa: www.micapi.ro