Reabilitarea Parcului Nicolae Romanescu a ajuns la 45%

Lucrările de reabilitare constau în:

 

1. Reţea de comunicaţii

Parcul “Nicolae Romanescu” va beneficia de o reţea de comunicaţii ultramodernă. Întreg parcul, care se întinde pe o suprafaţă de 90 de hectare, va beneficia de wireless gratuit, conexiunea fiind gata în următoarele luni.

2. Conducte de irigaţii
Zona verde din parc va fi udată, nu ca până acum, cu cisternă, ci cu un sistem de irigaţii modern, precum în marile parcuri din lume.

3. Lucrări de drumuri
Drumurile care acum se află într-o stare destul de proastă vor intra şi ele într-un amplu proces de reparaţii. Vor fi două tipuri de alei: cu piatră cubică/granit, pentru cei care vor s [se relaxeze şi cu asfalt pentru cei care vor să alerge.

4. Instalarea dispozitivelor de securitate
Parcul “Nicolae Romanescu” va beneficia de un sistem nou de securitate pentru protejarea investiţiei de 11 milioane de euro. Nu mai puţin de 100 de camere vor supraveghea zona de 90 de hectare.

5. Mobilier
Toate băncuţele şi întreg mobilierul din Parcul Romanescu va fi schimbat cu unul care se pretează anilor 1900, una din cele mai frumoase perioade ale Craiovei.

6. Canale de drenaj
O mare importanţă în buna funcţionare a parcurilor o are drenajul. Cu cât drenajul este mai bun, cu atât vegetaţia este mai frumoasă. Practic, sănătatea terenurilor umede ţine de un bun drenaj care înlesneşte scurgerea apei cu ajutorul unor conducte subterane care vor fi montate în tot parcul “Nicolae Romanescu”.

7. Lucrări la instalaţiile electrice
Zonele care beneficiază de electricitate vor fi refăcute. Se vor monta stâlpi de iluminat ca în Belle Epoque şi se vor schimba liniile electrice.

8. Apă, canalizare şi conducte de evacuare
Întreg parcul va beneficia de refacerea sistemului de canalizare şi apă. Se va lucra de asemenea şi la conductele de evacuare. Vor fi montate aspersoare în tot parcul pentru udarea florilor şi a gazonului.

9. Lucrări generale de reparaţii şi renovare
Zonele care nu intră în punctele de mai sus, dar care se află într-o stare avansată de degradare vor intra şi ele în reparaţii, pentru a nu mai exista zone din parc nerenovate

10. Lucrări de restaurare

La lucrările de restaurare intră podul, care în acest moment prezintă un grad ridicat de accidentare pentru toţi cei care îl traversează.