Razii în Craiova și județul Dolj

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Dolj a trimis, la sfârșitul săptămânii trecute, sute de polițiști în trafic, în piețe și târguri, în baruri și cluburi, scopul fiind combaterea infracțiunilor violente, a celor de evaziune fiscală, dar și sancționarea șoferilor care încalcă normele Codului Rutier. Cea mai amplă acțiune a fost, de departe, cea organizată în noaptea de sâmbătă spre duminică în Craiova și județul Dolj, când au fost mobilizați peste 300 de polițiști, dar și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, jandarmi, pompieri, poliţiști de frontieră și reprezentanți ai Serviciului de imigrări și Evidenţa persoanelor.
Oamenii legii au instituit nu mai puțin de 35 de filtre rutiere, în care au fost oprite și verificate peste 1.200 de autovehicule. Alte echipe mixte de control au fost trimise să verifice aproximativ 130 de agenți economici, în principal baruri, cluburi și discoteci.
În urma controalelor, polițiștii au constatat 14 infracțiuni, cele mai multe la regimul circulației, plus 181 de contravenții, pentru care au dat amenzi de peste 47.000 de lei. De asemenea, au fost reținute nouă permise de conducere, dintre care șapte pentru conducere sub influența alcoolului. Reprezentanții IPJ Dolj au dat ca exemplu un bărbat de 42 de ani din Calafat, care a fost depistat conducând un autoturism deși nu avea permis și era băut bine. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.