Programul lunii noiembrie la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova!

joi, 4 noiembrie 2021, ora 18:00, Sala „Amza Pellea”

CASA CU SURICATE
de David Drábek
Traducerea: Mircea Dan Duță
Regia: Radu Afrim
Scenografia: Irina Moscu
Universul sonor: Radu Afrim
Sound design: Calin Ţopa
Afiș: Cosmin Florea
Consultanță limbaj mimico-gestual: Filomela Salahoru
Cu: Ramona Drăgulescu, Raluca Păun, Iulia Lazăr, Alex Calangiu, Claudiu Mihail, Vlad Udrescu, Cătălin-Mihai Miculeasa, Romanița Ionescu, Ștefan Cepoi.

Într-o casă plină cu suricate, pe lângă păsări sabot și o cârtiță moartă, viețuiesc trei surori. Sora cea mică este bântuită de amintirea unei mame nebune și nu a mai părăsit suricatele de un an de la moartea subită a tatălui. Cea MARE s-a cuibărit în fața televizorului și a mâncat până la imobilizare. Sora mijlocie este singura care muncește pentru a întreține casa cu suricate. Peste tot și toate guvernează spiritul unui fake Budha. Fetele sunt captive în acest univers extravagant. Trei bărbați apar în viața lor și le zbuciumă existența.

Durata spectacolului: 3h (cu pauză)

  • spectacol recomandat publicului cu vârsta peste 16 ani
    VREAU BILET

sâmbătă, 6 noiembrie 2021, ora 18:00, Sala „Amza Pellea”

JOCUL DE-A MĂCELUL
de Eugène Ionesco
Traducerea: Marcel Aderca
Regia, ilustrația muzicală și mișcarea scenică: Beatrice Rancea
Scenografia: Vanessa Beca
Asistenți regie: Ioana Andone, Karyna Florița, Lucian Vlăsceanu
Asistentă scenografie: Adelina Galiceanu

Cu: Adrian Andone, Monica Ardeleanu, Gabriela Baciu, Claudiu Bleont, Ștefan Cepoi, Anca Dinu, Corina Druc, Dragoș Măceșanu, Nicolae Poghirc, Marian Politic, Nicolae Vicol, Cătălin Vieru, Ioana Andone, Andreea Boldeanu, Mihaela Dobre, Irina Danciu, Karyna Florița, Alexandru Geicu, Simona Grîcleanu, Elena Raluca Ianichi, Roxana Mutu
Cu participarea extraordinară a lui Mircea Dinescu
Figurație: Nicușor Alin Stan, Nicolae Guran, Nicolae Nărămzoiu, Mihai Nicolae Dumitrașcu
Tot ce se spune în Jocul de-a măcelul sunt ideile, gândurile, sentimentele lumii de azi în fața pandemiei, în fața morții. De la obsesia sănătății, la absurdul situației de a fi închis, dar în siguranță, de la durerea pierderii copilului, a iubitei sau a iubitului, la discursul care caută din disperare o soluție politică a situației, de la disperarea foamei generată de pandemie, la zădarnica siguranță dată de bogăție, de la fanatismul medical căutător de soluții în fața morții, la capitularea în fața tainei și misterului clipei. Oricât ar fi mintea umană de simplă sau complexă, a trăi este ceva ce ne scapă printre degete!
Claudiu Bleonț

Durata spectacolului: 1h 50min

  • spectacol recomandat publicului cu vârsta peste 16 ani
    VREAU BILET

Sâmbătă, 6 noiembrie, ora 19:00, Online pe fnt.ro

INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE
de Dan Coman
Regie, video și univers sonor: Radu Afrim
Scenografie: Irina Moscu
Sound design: Mihai Dobre
Mişcare scenică: Flavia Giurgiu
Asistent regie: Claudia Gorun
Cu: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Ioana Florentina Manciu, Cătălin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai Alexandru Purcaru, Sorin Gruia, Minela Popa, Florin Chirea
VEZI ONLINE

Duminică, 7 noiembrie, ora 12:00, Online pe fnt.ro

ZIUA HEKTOMERON
instalație performativă
după Decameronul de Giovanni Boccaccio
Conceptul și coordonarea proiectului: Vlad Drăgulescu
Performeri: trupa de actori a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova: Adrian Androne, Monica Ardeleanu, Gabriela Baciu, Claudiu Bleonț, Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Iulia Colan, George Albert Costea, Anca Dinu, Ramona Drăgulescu, Corina Druc, Cerasela Iosifescu, Romanița Ionescu, Iulia Lazăr, Sorin Leoveanu, Geni Macsim, Alina Mangra, Dragoș Maceșanu, Claudiu Mihail, Cătălin-Mihai Miculeasa, Raluca Păun, Nicolae Poghirc, Marian Politic, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Nicolae Vicol, Cătălin Vieru, Petronela Zurba și Marius Manole

Instalația performativă ZIUA HEKTOMERON a fost un maraton teatral unic în lume, ce s-a desfășurat pe parcursul a 25 de ore și s-a desfășurat în cea mai lungă zi din an.
Inspirat din Decameronul lui Giovanni Boccaccio, proiectul HEKTOMERON a început la jumătatea lunii ianuarie a acestui an iar timp de 100 de zile, pe website-ul www.hektomeron.com a fost difuzat în regim de livestreaming din Sala Studio a teatrului câte un episod al Hektomeronului.
Fiecare episod a însemnat, de fapt, câte o poveste a Decameronului transpusă scenic. La acest proiect au lucrat, alături de cei 31 de actori ai Naționalului craiovean, 100 de regizori din tot atâtea țări, fiecare tratând într-o manieră unică universul lui Boccaccio, într-un maraton artistic ce reprezintă o radiografie a lumii contemporane, un manifest ca și un credo artistic – lumea este suma identităților și acțiunilor noastre. Un proiect născut din dorința de a ieși dintre zidurile ridicate de virusul care a condamnat la recluziune forțată întreaga lume.
În 21 iunie 2021 au fost prezentate publicului TOATE aceste episoade, într-un maraton teatral unic în lume. Astfel, publicul a putut urmări direct din Sala Mare „Amza Pellea” a teatrului toate cele 100 de episoade ale Hektomeronului. Cei care au fost în sală nu au văzut doar un spectacol de teatru, ci un „spectacol al spectacolului”, deoarece pe scenă s-au aflat, la vedere, toate componentele artistice și tehnice care au făcut posibilă transmisia celor 100 de performance-uri în întreaga lume, de la camere de luat vederi, mixer de sunet, consolă de lumini până la elemente de recuzită, staff tehnic, echipa de producție.

Durata spectacol: 25h 30min, fără pauză
VEZI ONLINE

Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 18:00, Sala „Amza Pellea”

RADIO
de Eric Bogosian
Traducerea: Silvia Năstasie
Regia: Bobi Pricop
Scenografia: Nikola Toromanov
Muzica live: Eduard Gabia
Cu: Sorin Leoveanu, Gabriela Baciu, Ștefan Cepoi, Constantin Cicort, Cerasela Iosifescu, Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Alina Mangra, Dragoș Măceșanu, Cătălin-Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Marian Politic, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Vlad Udrescu, Cătălin Vieru

Echipa Naționalului din Craiova prezintă un spectacol de excepție, depășind regulile convenției obișnuite, impresionează prin modul ritmic al creșterii unui suspans aparte, captivant pentru spectatori care pot râde uneori în fața dialogurilor sau rămâne cu respirația tăiată de dramatismul unor situații.
Ileana Lucaciu, Blog de spectator
VREAU BILET

Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, ora 16:00, Sala „I. D. Sîrbu”

câine cu om. câine fără om
un spectacol pe texte de Simona Goșu, Maria Manolescu, Dan Coman, Lia Bugnar, Oana Pellea, Radu Tudoran și Radu Afrim
Regia, video și universul sonor: Radu Afrim
Scenografia: Irina Moscu
Coregrafia: Flavia Giurgiu
Efecte video & animație: Cristian Niculescu
Asistentă de regie: Claudia Gorun
Asistentă de scenografie: Gloria Bucătaru
Make-up: Minela Popa, Mihaela Guran
Design lumini: Dodu Ispas
Video „oameni și câini”: Orlando Edward

Cu: Alex Calangiu, George Albert Costea, Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Iulia Lazăr, Geni Macsim, Alina Mangra, Claudiu Mihail, Cătălin Mihai Miculeasa, Raluca Păun, Tamara Popescu, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Adrian Tudor, Mihai Viță.
Spectacolul câine cu om. câine fără om montat de Radu Afrim la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova nu e doar un prilej de a pune laolaltă povești emoționante cu și despre câini. E o încercare reușită de a trimite Omul în pielea celui mai bun prieten al lui, Câinele, spre a înțelege mai bine adevărata valoare a celor mai importante teme care ne traversează tuturor scurta întrupare pe acest pământ, căruia nu ar trebui să-i facem umbră degeaba.
Luciana Antofi, jurnalist cultural

Durata spectacolului: Partea I – 1h 50min; Pauza – 1h; Partea a II-a – 2h
VREAU BILET

Vineri, 19 noiembrie 2021, ora 18:00, Sala „Amza Pellea”

TOC TOC
de Laurent Baffie
Regia: Alexandru Boureanu și Raluca Păun
Traducerea: Raluca Păun
Decorul: Vanessa Beca
Costumele: Lia Dogaru
Cu: Raluca Păun, Romanița Ionescu, Ramona Drăgulescu, Costinela Ungureanu, Marian Politic, Alex Calangiu, Claudiu Mihail

O comedie spumoasă a cărei acțiune se petrece în cabinetul doctorului Stern, un neuropsihiatru de renume mondial în tulburarea obsesiv-compulsivă – TOC sau OCD.

Durata spectacolului: 2h
*spectacol recomandat publicului cu vârsta peste 16 ani
VREAU BILET

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, ora 18:00, Sala „Amza Pellea”

FACE TO FACE
de Peter Quilter
Regia: Adrian Andone
Scenografia: Lia Dogaru
Scenariul, traducerea și adapatarea: Monica Ardeleanu
Cu: Monica Ardeleanu și Adrian Andone
Face to face de Peter Quilter este o comedie spumoasă, plină de culoare, fermecătoare, cu schimbări rapide de stări și situații. Actorii Monica Ardeleanu și Adrian Andone vă propun trei cupluri, trei povești de dragoste, trei situații de viață total diferite.
VREAU BILET

Vineri, 26 noiembrie 2021, ORA 18:00 Sala „Amza Pellea”

VIVA LA VULVA!
poem coregrafic
Versuri: Marius Aldea
Regia și coregrafia: Andrea Gavriliu
Scenografia: Andreea Săndulescu
Muzica: Mihai Dobre
Cu: Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Raluca Păun, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu.

VIVA LA VULVA! este un poem coregrafic în care șase femei dau glas, în mod invers cronologic, etapelor prin care le trec corpurile de-a lungul vieții. Versurile vorbesc pe șleau despre lucrurile „rușinoase” care se petrec în trupurile noastre și le prezintă ca pe o normalitate care trebuie celebrată. Dincolo de sinceritatea lor subversivă, versurile lui Marius Aldea pot fi percepute ca fiind un libret pentru muzica lui Mihai Dobre. Universul sonor al spectacolului, corpurile celor șase actrițe și mișcările lor se sincronizează și se completează cu decorul-instalație, creat de Andreea Săndulescu.

Durata spectacolului: 1h
*Spectacol cu limbaj licențios, interzis persoanelor cu vârsta sub 18 ani
VREAU BILET

Biletele se pot achiziționa atât online, direct din site-ul instituției www.tncms.ro cât și în format fizic, de la agenția teatrală.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Având în vedere reglementările legale în vigoare, participarea la evenimentele Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.