Primarul Horăscu va conduce o delegaţie de primari vâlceni la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România

La acest important eveniment sunt invitaţi să participe Prim-ministrul României, Dacian Cioloş, miniştri ai Guvernului României, preşedintele european al Comitetului Regiunilor, Markku MARKKULA, ambasadori acreditaţi la Bucureşti, precum şi delegaţii ale asociaţiilor, din ţară şi din străinătate, cu care ACoR este parteneră. În calitate de invitaţi speciali, la lucrările sesiunii ordinare a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România participă şi o delegaţie a Asociaţiei Chineze de Prietenie Internaţională a Oraşelor – Republica Populară Chineză, alcătuită din 4 persoane. De asemenea, în calitate de invitaţi permanenţi la lucrările sesiunii ordinare a Adunării, va participa şi o delegaţie a Congresului Autorităţilor Locale din Republica Moldova – CALM, alcătuită din 10 persoane, cu precădere primari ai satelor şi comunelor înfrăţite cu cele din România.

Aşa cum era de aşteptat, şi de data aceasta primarul comunei Prundeni, Ion Horia Horăscu, va participa la lucrările consiliului director al Asociaţiei Comunelor din România, alături de alţi 10 primari din judeţul Vâlcea.

Ca în fiecare an, şi cu acest prilej vor fi conferite mai multe distincţii. Titlul, certificatul, trofeul şi diploma de excelenţă “Primar de 6 stele” vor fi acordate primarilor comunelor din România, ca răsplată a meritelor importante şi în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cel puţin şase ori în această funcţie.

Trofeul şi diploma “Nicolae Sabău” vor fi conferite comunelor şi/sau primarilor acestora în semn de apreciere deosebită pentru activitatea depusă ca promotori ai valorilor şi ai civilizaţiei tradiţionale în mediul rural, iar Ordinul, trofeul şi diploma “Corneliu Leu”, comunelor şi/sau primarilor acestora în semn de apreciere deosebită pentru activitatea depusă în domeniul literaturii şi publicisticii, în mediul rural. O altă distincţie, Ordinul de merit, trofeul şi diploma de excelenţă “Ivan Patzaichin”, va fi conferită comunelor şi/sau primarilor acestora în semn de apreciere pentru cei care sprijină excelenţa în sport în lumea satelor.

Comuna păstorită de Ion Horia Horăscu se înscrie cu brio cu realizări de luat în seamă la fiecare dintre secţiunile premiate, drept dovadă faptul că aproape în fiecare din anii anteriori ea a primit cel puţin o distincţie. Anul trecut, primarului acesteia i-a fost conferit titlul de “Primar de 5 stele”