Craiova: Polițiștii de proximitate în mijlocul cetățenilor

Ieri, 25 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție – Compartimentul de Proximitate au desfășurat o activitate preventivă prin care s-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în sezonul rece, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului (furturi din locuinţe şi înşelăciuni prin intermediul telefonului – ,,metoda accidentul”), dar și prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Polițiștii Secţiei 1 Craiova au au acționat pentru pregătirea antivictimală permanentă a cetăţenilor în zonele aglomerate (centre comerciale şi sociale, unităţi bancare, instituţii publice şi asociaţii de proprietari) din centrul municipiului nostru.

S-au purtat discuții cu factori poştali aflaţi în serviciu, agenţi economici dar și reprezentanţi ai unor asociaţii de proprietari, precum şi cu  persoane vârstnice. Totodată, au fost făcute recomandări cu privire la modurile de operare folosite de infractori în cazul comiterii de fapte antisociale, modul de asigurare, pǎstrare, manipulare şi depozitare a valorilor monetare rezultate din vânzarea produselor şi din încasarea cheltuielilor la întreţinere.

Au fost distribuite pliante cu caracter preventiv, urmărindu-se creşterea nivelului de informare a populaţiei.

Polițiștii Secției 5 au acționat, tot în cursul zilei de ieri, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și pentru asigurarea protecției unităților de învățământ, precum și în domeniul prevenirii delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente școlilor.

Astfel, polițiștii de proximitate au organizat și executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delicvenței juvenile, iar în cadrul acțiunii polițiștii au participat la o întâlnire cu peste 90 de elevi ai claselor a XII-a A, B și C din cadrul Colegiului Tehnic Energetic Craiova, ce s-a desfășurat în Sala de Festivități a unității școlare.

Elevilor craioveni prezenți la activitate le-au fost prelucrate prevederile legale privitoare la răspunderea penală a minorilor, principalele infracțiuni la comiterea cărora sunt predispuși, precum și modalitățile prin care pot evita să devină victime ale delicvenție juvenile.