Poliția a făcut o razie în Târgul Municipal Craiova

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalităţi Economice Dolj, însoțiți de luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale, au descins, joi, în Târgul Municipal Craiova, vizate fiind persoanele care vând mărfuri contrafăcute, cum ar fi îmbrăcăminte, încălțăminte, produse cosmetice și parfumuri.
Astfel, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au explicat că „polițiștii au urmărit combaterea evaziunii fiscale şi protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicite, fiind vizate în special persoanele fizice care comercializează articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi produse cosmetice contrafăcute.
În urma acțiunii, polițiștii craioveni au controlat 12 comercianţi, persoane fizice, care puseseră în vânzare sute de perechi de pantofi sport, dar și sute de produse cosmetice și parfumuri contrafăcute. Toate mărfurile contrafăcute, a căror valoare de piață a fost estimată la suma totală de 31.000 de lei, au fost confiscate şi oamenii legii au întocmit șapte dosare penale.Polițiștii din cadrul IPJ Dolj l-au dat ca exemplu pe Sorin Florescu, de 33 de ani, care scosese la vânzare, în sectorul îmbrăcăminte din incinta Târgului Municipal, 108 perechi de pantofi sport care aveau însemnele unor branduri cunoscute. Luat la întrebări de ofițerii de investigare a Criminalității Ecomomice, bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă, de autenticitate şi originalitate.
Potrivit Legii privind mărcile și indicațiile geografice, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la doi ani punerea în circulație a unui produs ce poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.