PESTE 271 PERSOANE URMĂRITE DEPISTATE DE POLIŢIŞTII DOLJENI

Asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică prin depistarea şi prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii este unul dintre principalele obiective ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj.

Pentru a ne atinge acest obiectiv, în primele 9 luni 2015, poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale, cu precădere cei pregătiţi în identificarea şi prinderea persoanelor urmărite, au desfăşurat nu mai putin de 34 de acţiuni.

În urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Doljeană au fost identificate 271 persoane pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată, sau erau căutaţi de autorităţile judiciare din alte state europene.

Poliţiştii doljeni au colaborat, în permanenţă, cu Biroul Naţional Interpol şi au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

De asemenea, au fost executate 23 misiuni de extrădare a persoanelor pe numele cărora se emiseseră mandate europene de arestare şi au fost reţinute sau arestate în aceste ţări, dar şi 13 misiuni de escortă a persoanelor urmărite în temeiul legii care au fost depistate în alte judeţe, în special în punctele de trecere a frontierei.

Cele 271 de mandate au fost emise de instanţele de judecată, după cum urmează:

  • 153 mandate de executare a pedepselor închisorii;
  • 49 mandate de arestare preventivă;
  • 49 mandate de arestare europene;
  • 20 sentințe penale de internare.