Pe 15 septembrie, 1 milion de români sunt invitati sa curete România la cea mai mare miscare civica de pe Glob!

Let`s Do It Romania anunta lansarea initiativei de curatenie World Cleanup Day, care îsi propune ca, pe 15 septembrie 2018, sa mobilizeze toti românii la cea mai ambitioasa actiune civica de pâna acum. La nivel international, 150 de tari se unesc în cea mai mare miscare civica – World Cleanup Day.

Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populatia Globului pentru a produce o schimbare reala de comportament fata de resurse si fata de deseurile generate. În România, Let`s Do It Romania! îsi propune sa mobilizeze 1 milion de voluntari. Înscrierea pentru Ziua de Curatenie Nationala se face pe www.letsdoitromania.ro, iar cei înscrisi vor putea sa-si aleaga zonele pe care le curata prin intermediul aplicatiei World Cleanup.

Voluntarii mobilizati pe 15 septembrie vor curata deseuri a caror cartare sau identificare a mormanelor de deseuri se realizeaza cu aplicatia de mobil World Cleanup. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din AppStore sau GooglePlay. Cei care contribuie la Harta Deseurilor pot câstiga premii în valoare de 17 250 de RON, precum laptop-uri, smartphone-uri si o excursie pentru 2 persoane în România. Cartarea se va încheia pe 2 septembrie, iar pâna acum au fost încarcate pe harti 1600 de mormane de deseuri.

Toate zonele cu deseuri sunt încarcate în World Waste Platform, prima baza de date despre deseuri dezvoltata la scala internationala. Aceasta cuprinde informatii despre loc, tipuri, originea deseurilor pentru analiza si pentru a arata progresul realizat.

În total, 50 de companii sprijinã ini.iativa.

Partenerii institutionali în România sunt Ministerul Mediului, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Apelor si Pãdurilor, Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apãrãrii Na.ionale, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat Jandarmeria Românã, Administratia Nationalã a Penitenciarelor, Uniunea Nationalã a Consiliilor Judetene din România si Asocia.ia Municipiilor din România.

La nivelul societãtii civile, 56 de organizatii neguvernamentale si grupuri civice din România, reunind zeci de mii de copii, tineri si adulti implicati si sute de mii de beneficiari si-au asumat împreunã sustinerea Zilei de Curãtenie Nationalã, prin memorandumul semnat în luna iulie.