Partidul Republican din România vrea să modifice Codul penal

Partidul Republican din România (PR) va iniţia în săptămânile ce urmează o amplă campanie de strângere de semnături pentru modificarea Codului penal în sensul majorării pedepselor pentru violatori şi pedofili.

Multitudinea de cazuri de viol şi pedofilie care au intrat în atenţia mass-media în ultima perioadă arată că există o situaţie îngrijorătoare la nivel naţional, conturând o mare nemulţumire în rândul românilor deoarece pedepsele pentru aceste tipuri de infracţiune s-au micşorat.

Partidul Republican din România îşi asumă demararea unei iniţiative civice care să strângă peste 100.000 de semnături pentru înăsprirea pedepselor pentru violatori şi pedofili, potrivit prevederilor Constituţiei României, art. 74.

Pentru corectarea comportamentului social al infractorilor trebuie să existe o pedeapsă rezonabilă în acord cu gravitatea şi pericolul social pe care acesta îl reprezintă. În acest moment, este foarte limpede faptul că pedepsele pentru viol nu mai descurajează potenţialii infractori”, a declarat avocatul Nicu Neamţu, preşedintele Partidului Republican din România.

Liderul Partidului Republican afirmă că doar cetăţenii au forţa necesară care să determine modificarea Codului penal, deoarece parlamentarii au demostrat că sunt incapabili de a genera legi în interesul românilor şi care să garanteze siguranţa cetăţenilor.

Demagogia este în floare: niciun partid şi niciun deputat sau senator nu a avut o iniţiativă în corectarea acestor legi, în schimb, am văzut cum şi-au votat pensii mai mari, salarii mai mari, cum au încercat să-şi scape penalii prin amnistie şi graţiere. E bine că public se declară mâhniţi de aceste probleme, dar eu nu văd nicio iniţiativă serioasă în cei aproape 4 ani de mandat. Parlamentarii sunt vinovaţi de ce s-a întâmplat la Vaslui, inculpaţii sunt acum în libertate din cauza legilor pe care ei le-au dat. Partidul Republican vrea o alianţă cu cetăţenii iar strângerea semnăturilor necesare pentru această iniţiativă legislativă este un prim test al partidului nostru. Semnalul pe care cetăţenii îl vor da poate provoca un seism serios în clasa politică”, a continuat liderul PR.

O formă finală a unei propuneri de legi feranda cu privire la majorarea limitelor de pedeapsă pentru infracţiunea de viol şi coruperea sexuală a minorilor va fi prezentată pe o platformă online. Această platformă va prezenta constant rezultatele parţiale ale campaniei, punctele unde poate fi semnată iniţiativa legislativă, formularul campaniei şi modalităţi prin care cetăţenii se pot implica civic să sprijine demersul.

Pentru foto şi siglă: http://partidul-republican.ro/index.php/2015/08/11/partidul-republican-din-romania-vrea-sa-modifice-codul-penal-pentru-ca-violatorii-si-pedofilii-sa-aiba-parte-de-pedepse-mai-grele/

Document sursă: http://partidul-republican.ro/wp-content/uploads/2015/08/comunicat-partidul-republican.doc