Parcul Nicolae Romanescu se renovează în regim semideschis

Utilajele firmei Mit­liv au intrat de ieri-dimineață în Parcul Nicolae Romanescu  ca să pregătească terenul pentru lucrările de reabilitare care vor urma. Deși primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, anunțase pe o rețea de socializare că parcul se va închide de pe 19 octombrie până în luna martie a anului viitor, craiovenii s-au putut plimba și ieri prin parc, deși au făcut-o printre primele camioane și utilaje ale constructorului Mitliv.

„Noi nu o să punem lacăt pe poartă, dar le recomandăm oamenilor să nu mai intre, pentru că sunt tot felul de utilaje care vor umbla pe acolo. Acum, Mitliv se organizează și o să înceapă întâi cu asfaltarea“, a explicat primarul Lia Olguța Vasilescu.

Teoretic, termenul de execuție din contract este de patru luni pentru a reabilita aleile din parc, podurile și podețele, clădirile aparținând domeniului public, pentru a curăța lacul, pentru a schimba elementele de mobilier urban și întreaga împrejmuire, dar și pentru a instala sisteme de irigații pentru spațiile verzi și camere de supraveghere video.