Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul ceremoniei dedicate Zilei Unirii Principatelor Române

„24 ianuarie 1859 rămâne unul dintre evenimentele definitorii ale istoriei moderne a României, o manifestare de voință deplină a poporului nostru, care reușește să transmită, într-un mesaj peste secole, nevoia de unitate și libertate a unei națiuni cu vocație europeană.

Unirea Principatelor Române, admirabil înfăptuită prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, a așezat țara noastră pe un drum ireversibil, oferind fundamentul pe care avea să se înalțe construcția Marii Uniri, aproape șase decenii mai târziu.

Momentul istoric de la 1859 a fost, în același timp, și izvorul unor schimbări substanțiale, al unei reformări profunde în spirit democratic, prefigurând România de astăzi, o națiune unitară și puternică, o națiune demnă și respectată în spațiul comunitar.

Cu prilejul aniversării a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, doresc să îndrept cele mai bune gânduri ale mele către toți craiovenii și doljenii și să le transmit calde urări de sănătate și cât mai multe împliniri în 2016.“