Lia Olguta Vasilescu la Forumul ” Unity in Diversity” din Florenta

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, participa, in aceste zile, la Florenta, la Forumul ” Unity in Diversity” care reuneste 80 de primari din 60 de tari, laureati ai premiului Nobel, jurnalisti, oameni de cultura, stiinta sau din finante.

Evenimentul e promovat de primarul Dario Nardella, la 60 de ani de la Conferinta din 1955 care a fost primul exemplu de forum local, in plin razboi rece.

Anul acesta, dezbaterile se axeaza pe teme ca educatia, cultura , dar si gestionarea unor crize precum cea a refugiatilor, migratia, extremismul religios, terorismul sau protejarea patrimoniului umanitatii din orase cucerite de Statul Islamic.

„Se urmareste o strategie comuna de actiune in fata principalelor pericole pentru umanitate, intr-o perioada in care ne confruntam cu migratii transnationale si tensiuni puternice, iar orasele se afla in prima linie de gestionare a urgentelor derivate din conflicte. Craiova se afla pe o posibila ruta a refugiatilor musulmani in drumul lor catre tari din UE si experienta altor orase care s-au confruntat cu aceasta problema e utila. Desigur ca nu ne dorim sa fie nevoie sa gestionam o astfel de criza, dar e bine sa fim pregatiti”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.