Lămpile din Parcul Tineretului distruse

Parcul Tineretului din Craiova a fost văduvit în doar câteva zile de zeci de lămpi de iluminat. Au fost distruse și sustrase atât lămpile de pe unele dintre aleile secundare ale parcului, cât și cele de pe aleea principală. Lămpile sunt doborâte de pe stâlpii înalți de câțiva metri și apoi luate cu totul sau dispar doar becurile, firele electrice și droselul.
Coincidență sau nu, în Parcul Tineretului au dispărut doar lămpile de iluminat stradal de pe aleile din imediata vecinătate a șantierului de la Water Park.

Din cele spuse de angajații RAADPFL, cei care sustrag aceste lămpi au o tactică: desfac cutiile electrice de pe stâlpi, taie firele cu un patent, după care doboară lămpile. Multe dintre ele se sparg în momentul căderii și sunt abandonate în vegetația din parc, altele rămân intacte și sunt luate cu totul. În acest mod, din zeci de lămpi de iluminat au rămas doar stâlpii metalici de susținere. Cel mai grav este faptul că pe timpul nopții aleile parcului nu mai sunt iluminate.

„Au dispărut doar lămpile de pe lângă șantierul de la Water Park. Aici umblă cineva care se pricepe. Decuplează firele de la priza fixată în stâlp, după care mișcă stâlpul, lampa cade și o ia cu totul. De cele mai multe ori, cel care sustrage ia doar becul, firul și droselul, iar lămpile sunt abandonate în vegetația din parc sau la marginea aleilor. Cele de pe aleea principală au fost distruse de crengile care cad din copaci“, a explicat un angajat al RAADPFL Craiova.