Jandarmii craioveni au fost la datorie și în luna septembrie

       În luna septembrie, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au executat misiuni și au asigurat măsuri de ordine publică, în zonele de competență.

      Jandarmii au constatat fapte contrare legii, ce se încadrează atât în regimul contravențional, cât și în cel infracțional. 

      Au fost aplicate un număr de 103 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.050 de lei. Încadrarea juridică a acestora este legea 61/1991 privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, odonanța de urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, dar și legea 349/2002  pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

     Tot în contextul faptelor contrare legii, dar care se încadrează în regimul infracțional, jandarmii au constatat un număr de 12 infracțiuni, care se încadrează la art. 372 din Codul Penal privind portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, în baza legii 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, dar și în baza legii nr. 84 din 1998, privind mărcile înregistrate și indicațiile geografice, ulterior fiind întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală.

    În perioada următoare, jandarmii vor avea în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială, precum și depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.