Firul II de aductiune Izvarna – Intalnire de prim rang a oficialitatilor doljene cu firma proiectanta

Astazi, Primarul Municipiului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, impreuna cu deputatul Claudiu Manda, presedintele Consiliului Judetean  Dolj, Ion Prioteasa, dar  si mai multi primari din judetul Dolj s-au intalnit cu reprezentantii firmei care se ocupa de proiectarea  Firului II de aductiune Izvarna pentru a vedea care este stadiul lucrarilor.

Datorita acestui proiect atat in municipiul Craiova, cat si in restul localitatilor din judet va fi rezolvata problema legata de deficitul de apă.

Conducta va avea 80 de km, iar investitia totala se ridica la suma de 140 de milioane de euro, fonduri europene obtinute de catre Primaria Craiova.

Izvarna Presa

Proiectul, unul dintre cele mai importante din centrul si estul Europei, a fost demarat pe data de 30 aprilie 2015, urmand ca in ianuarie 2016 sa fie finalizat studiul de fezabilitate.

Pana in acest moment au fost finalizati 60  de km de retea de apa, iar in momentul in care Firul II Izvarna va fi dat in folosinta toti locuitorii Craiovei vor beneficia de apa potabila de la Izvarna, aceasta reprezentand o prioritate absolută pentru Primaria Craiova.

Sursa Izvarna – Tismana a fost pusa in functiune in urma cu aproape 50 de ani, iar calitatea apei este una superioara, aproapiata de cea a apei plate.