ISU Dolj dă amenzi, dar nu a închis nici un bar

Circa o treime dintre barurile și cluburile din Dolj incluse în planul de control din ultimele cinci zile privind securitatea la incendiu s-au închis pe termen nedeterminat, se arată într-un comunicat de presă al ISU Dolj, instituția care coordonează activitatea de control dispusă după tragedia din clubul Colectiv. Inspectorii au efectuat 12 controale de prevenire și au aplicat zece amenzi, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

În cazul a opt baruri și cluburi, echipa de control a găsit ușile închise. Din cele 12 controale, cinci nu sunt încă finalizate, urmând ca administratorii firmelor să prezinte documentele solicitate de autorități. În urma acțiunii, s-au depistat 20 de deficiențe în domeniul apărării împotiva incendiilor, dintre care cinci au fost soluționate în timpul controlului.

Potrivit comunicatului, inspectorii nu au luat încă decizia de a opri funcționarea vreunui bar sau club controlat pe baza noilor reglementări, dar este posibil ca acest lucru să se întâmple după analizarea punctuală a documentațiilor de urbanism ale firmelor.

Principalele deficienţe constatate pe timpul controalelor au constat în neorganizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, nefuncționarea parțială a iluminatului de securitate pentru evacuare, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor utilitare aferente construcţiilor, nesolicitarea și neobținerea autorizației de securitate la incendiu.