27 08 2015 – Buletin de presa IPJ Dolj

Alcool deținut ilegal găsit de polițiști într-un restaurant

În cursul zilei de ieri, 26.08.2015, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj au efectuat verificări și controale la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Craiova, un restaurant situat pe strada Gheorghe Chițu din municipiul nostru.

Polițiștii au identificat, în urma verificărilor efectuate în incinta restaurantului, 220 l. băuturi spirtoase și 48 l. băuturi intermediare deținute ilegal, cu privire la care se s-a tabilit că urmau să fie comercializate cu ocazia diverselor evenimente organizate de către reprezentanții restaurantului.

În continuarea efectuării investigațiilor au fost identificate și cantități de carne și produse din carne neetichetate pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente de proveniență.

Astfel, în cauză oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală pentru deținerea ilegală a băuturilor nemarcate fiscal, iar în ceea ce privește produsele din carne urmează ca reprezentanții DVSA Dolj, chemați la fața locului de polițiști, să efectueze un control de specialitate și să ia măsurile legale.

Acțiunile polițiștilor rutieri continuă

Polițiștii Biroului Rutier au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate pietonilor aflați regulamentar în traversarea străzii. De asemenea, efectivele Biroului Rutier Craiova, împreună cu un echipaj ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au organizat și executat o acțiune pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia rutieră de către conducătorii de motociclete şi   autovehiculelor înmatriculate în alte state.

În cadrul acțiunii au fost constatate și aplicate 150 sancțiuni contraavenționale în valoare de peste 21 000 lei, din care 24 pentru neacordare prioritate pietoni, iar alte 21 amenzi au fost aplicate șoferilor unor autovehicule înmatriculate în alte state.

Polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 30 permise de conducere.

Recomandări ale poliţiştilor rutieri pentru copii şi părinţi:

În cazul copiilor sub trei ani, ţinerea lor de mână pe stradă reprezintă conduita firească. După această vârstă, formarea lor ca pietoni, mai ales după începerea şcolii, este obligatorie şi de folos pentru tot restul vieţii.

Atunci când copilul ajunge la vârsta când foloseşte bicicleta, rigorile devin şi mai severe, el transformându-se din pieton în conducător de vehicul. De aceea, pentru prevenirea accidentării copiilor, polițiștii rutieri le recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici să circule numai pe trotuare!

Copiii nu trebuie să traverseze drumurile publice prin alte locuri, decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzilor, numai după ce s-au asigurat. Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, se recomandă să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir unul după altul.

ATENŢIE PĂRINŢI, preveniţi victimizarea copiilor dumneavoastră prin accidente de circulaţie! Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri!

ATENŢIE COPII! Traversaţi strada numai prin locurile marcate (“zebră”) şi semnalizate cu indicatoare! Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă! După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate! Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Doljeancă cercetată pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat

În data de 26.08.2015, ora 11.00, pe bld. Racoţeanu, din oraşul Filiaşi, polițiștii au depistat-o pe B.MARIANA, 30 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism, proprietate personală, având perioada de valabilitate a autorizaţiei de circulaţie expirată, autoturismul fiind neînmatriculat în circulaţie.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală conform prevederilor legale.

Doljean cercetat pentru braconaj piscicol

În data de 26.08.2015, polițiști din cadrul Postului de Poliție Cîrna  aflați în executarea atribuțiilor de serviciu l-au depistat pe P.CRISTIAN, 28 de ani, din localitate, care amplasa plase de pescuit în Bazinul piscicol nr. 1 folosind o ambarcațiune pneumatică.

Uneltele de pescuit, în lungime totală de 400m, precum și ambarcațiunea pneumatică au fost ridicate în vederea confiscări, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

  Polițiștii au depistat în trafic un bărbat fără permis și sub influența băuturilor alcoolice

În data de 26.08.2015, în jurul orei 01:45, în timp ce polițiștii executatu un filtru rutier, în localitatea Ghindeni, pe D.N. 55, l-au depistat pe P.FLORIN, 33 de ani, din comuna Rojişte, judetul Dolj în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificarilor s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal în cauză pentru conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.