Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși la Craiova

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși – Craiova 2019 se află la cea de-a șasea ediție și este prima dată când se organizează în Craiova. Mitropolia Olteniei și Arhiepiscopia Craiovei vor fi gazdele acestui eveniment complex, care va reuni peste 4.000 de invitați din țară și din străinătate. 

Evenimentele vor fi deschise către toți craiovenii care vor dori să participe, au precizat organizatorii. Deschiderea oficială este programată pentru ziua de joi, 5 septembrie, ora 18.00 în Piața Mihai Viteazul. În cadrul acestei deschideri oficiale, vor fi prezentate toate delegațiile participante, vor fi rostite alocuțiuni, iar la ora 21.30, va fi un moment artistic susținut de solista Felicia Filip, trupa craioveană Generația Folk și grupul vocal-intrumental de muzică veche al Arhiepiscopiei Râmnicului. În încheiere, va avea loc un recital al maestrului Tudor Gheorghe.

Vineri este programat un concert de muzică populară și ușoară, susținut de Ansambulul Folcloric „Maria Tănase” și Direcția 5. Sâmbătă se va desfășura un concert de muzică ușoară, susținut de trupa Piața Viva din Italia și Paula Seling.