HOŢII NU AU VACANŢĂ!

Suntem în plină perioadă estivală şi implicit în perioada concediilor sau a vacanţelor, iar pentru a vă bucura de relaxarea şi bucuria pe care vi le oferă această perioadă a anului vă aducem în atenţie câteva recomandări care au drept scop reducerea riscului de a deveni victime ale infracţiunilor de furt.

La plecarea de acasă ai grija ca toate căile de acces în locuinţă sunt asigurate şi rugaţi un prieten să vă ridice corespondenţa. Este foarte important ca materialele publicitare care sunt agăţate de mânerul uşii de acces în locuinţă să fie ridicate,  astfel încât să nu fie observată  lipsa  dumneavoastră de acasă.

Pe parcursul călătoriei, atunci când faceţi popasuri sau intenţionaţi să alimentaţi autovehiculul la statii peco, la coborârea din autoturism scoateţi cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi un timp foarte scurt. Furtul unei maşini cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde.

Când ajungeţi la destinatie manifestaţi maximă atenţie la banii și valorile dumneavoatră. Lăsați-le în seiful hotelului! Luați doar sumele necesare unor plăți curente! Când achiziţionaţi băuturi sau înghețată de la vânzătorii ambulanți, evitați să vă etalați banii din portofel!

Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsați geamurile deschise! Închideți ușile de la balconul sau terasa camerei de hotel deoarece acestea pot fi usor escaladate!

La plajă nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat)

În ceea ce priveşte autoturismul dumneavoastră, acesta va fi parcat în locuri illuminate, iar în interiorul acestuia nu vor fi lăsate bunuri chiar dacă acestea au o valoare nesemnificativă.

ŞI NU UITAŢI CĂ: ce și cât spuneţi  despre voi în mediul online, determină victimizarea voastră!