Gruparea de Jandarmi Mobila Craiova, alaturi de elevi în noul an scolar!

Luni, 10 septembrie 2018, cu ocazia începerii noului an scolar, reprezentanti ai Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova vor fi prezenti alaturi de elevi, profesori si parinti la festivitatile de deschidere a anului scolar, organizate la unitatile de învatamânt din municipiul Craiova.
Pe parcursul întregului an scolar, jandarmii vor participa în sistem integrat la mentinerea ordinii si linistii publice în zona institutiilor de învatamânt aflate în responsabilitate, actionând în cadrul patrulelor mixte si al echipajelor constituite pentru asigurarea unui climat optim de siguranta.
Activitatea jandarmilor în unitatile de învatamânt si în zona adiacenta acestora are ca scop prevenirea producerii faptelor antisociale, cresterea gradului de siguranta civica, precum si cunoasterea problemelor cu care se confrunta cadrele didactice si elevii. Prezenta jandarmilor este motivata de crearea cadrului corespunzator si a premiselor desfasurarii în conditii normale a procesului de învatamânt.
Itinerariile de patrulare ale echipajelor de jandarmi vor cuprinde si traseele pe care elevii se deplaseaza la si de la scoala, contribuind astfel la cresterea gradului de siguranta al acestora.
Jandarmii vor continua actiunile preventiv-educative si se vor întâlni cu elevii pentru ca acestia sa cunoasca prevederile legale pe anumite domenii de interes modul de actiune în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, precum si consecintele savârsirii unor astfel de fapte.

Unitati de învatamânt aflate în responsabilitatea Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova:
1. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara „Ilie Murgulescu”;
2. Grupul Scolar „Traian Demetrescu”
3. Liceul „Traian Vuia” Craiova;
4. Colegiul Tehnic Energetic Craiova;
5. Colegiul Tehnic „Costin D. Nenitescu” Craiova;
6. Liceul „Charles Laugier” Craiova;
7. Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu” Craiova;
8. Colegiul National „Fratii Buzesti” Craiova;
9. Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova;
10. Colegiul National Pedagogic „Stefan Velovan” Craiova;
11. Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” Craiova.