Craiovean retinut pentru furtul a trei autoturisme. Recomandari pentru prevenirea furturilor!

Prin extinderea cercetărilor efectuate de polițiștii specializați în investigații criminale şi investigaţii criminale, în cursul nopții, a fost identificat și prins un bărbat de 24 de ani bănuit de furtul unor autoturisme.

           Polițiștii craioveni au extins investigațiile în trei cauze penale privind furtul unor autoturisme din municipiul nostru, iar în urma activităților specifice întreprinse de către poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, care au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi au folosit programul de identificare facială, astfel fiind obţinute semnalementele suspectului: D.GHEORGHE, 24 de ani, din municipiul Craiova.

Prin coroborarea probelor criminaliştilor şi informaţiile deţinute de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, în cursul nopţii, a fost prins şi condus pentru audieri suspectul. Din cercetări a rezultat faptul că acesta a profitat de neatenția și neglijența proprietarilor autoturismelor, care îşi lăsau vehiculele neasigurate și având cheia în contact, și le-a sustras. Faptele au fost comise în intervalul 26 august – 31 august a.c., două dintre autoturisme fiind reuperate de către polițiștii.

În baza probatoriului administrat de poliţiştii craioveni în cauză suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

 

POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:

 

  • La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE;
  • Nu lăsaţi cheile în contact nici atunci când autoturismul se află parcat în propria curte;
  • Nu păstraţi în autoturism certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale acestuia. În cazul unui furt, asigurătorul CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului;
  • Parcaţi autoturismul , pe cât posibil, în locuri iluminate şi cât mai circulate;
  • Montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt;