Filarmonica Oltenia : Săptămâna Poloniei – Stagiunea Europa

La Filarmonica Oltenia se deschide luni Săptămâna Poloniei (Săptămâna nr. 4) care include o prelegere, un recital de pian neconvențional, un colocviu muzical și concertul simfonic de vineri, cu un repertoriu sută la sută polonez și două lucrări în primă audiție. Toate evenimentele încep la ora 19:00, accesul fiind liber, cu excepția concertului simfonic din data de 13 noiembrie, susținut de invitații polonezi Jacek Rogala și Patrycja Piekutowska, alături de Orchestra Simfonică a
Filarmonicii ”Oltenia”.

Prin organizarea “Stagiunii Europa” în perioada 23 octombrie 2015 – 20 mai 2016, Filarmonica „Oltenia” are ca parteneri Ambasadele și Consulatele statelor membre ale Uniunii Europene la București.

Prin amplitudinea și noutatea sa, proiectul subliniază importanța reunirii valorilor patrimoniului spiritual european sub semnul generos al unei stagiuni artistice unice prin prisma expresiei ei multiculturale.
Scena Filarmonicii “Oltenia” va găzdui 28 de concerte dedicate statelor membre ale Uniunii Europene, având ca artiști invitați  dirijori și soliști din 28 de țări. Renumiți muzicieni își vor reprezenta țările de proveniență la Craiova, devenind excelenți mesageri ai artei și culturii acestora.

Cu înalt profesionalism și inegalabilă măiestrie interpretativă, artiștii invitați vor oferi publicului inclusiv lucrări muzicale contemporane (majoritatea constituind prime audiții), create de compozitori originari din fiecare stat membru al Uniunii Europene.

Alături de evenimente concertistice, programul “Stagiunii Europa” include expoziții de artă, lansări de carte, întâlniri cu reprezentanții mediului internațional de afaceri, precum și numeroase alte activități culturale cu finalitate instructiv-educativă adresate copiilor și tinerilor.

În acest sens, pe întreaga durată a “Stagiunii Europa” sunt așteptați la Craiova cei mai merituoși studenți de la conservatoarele și academiile de muzică din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.