Laura Bretan, invitată specială în concertul lui Placido Domingo jr. Sala Polivalentă Craiova, 20 aprilie, ora 20:00!

Laura Bretan s-a nascut în anul 2002 în Chicago, Illinoiº într-o familie de români. La numai 13 ani a uimit America în cadrul show-ului America’s Got Talenþ unde s-a clasat pe locul sase. În 2016 a ridicat sala si juriul în picioare la auditiile „Românii au talent”, concurs la care Laura a câstigat premiul cel mare. Românca s-a aflat printre finalistii de anul acesta de la „Eurovision”, unde a participat cu piesa ”Dear Father”. Desi s-a clasat pe locul al doilea, Laura a câstigat cel mai important voþ cel al publicului.

Soprana Irina Polivanova, câstigatoare a premiului Virginia Zeani, s-a nascut în Lviv, Ucraina. A urmat cursurile Conservatorului din Moscova, începând cu anul 2014, la clasa profesorului Yuriy Grigorev. În timpul studiilor de licenta a interpretat trei roluri principale la Teatrul Conservatorului din Moscova: Ionta în opera omonima de Ceaikovski, Mimi în „La Boheme” de Puccini si Tatiana Larina în „Evgeni Onegin” de Ceaikovski.

Câstigator al prestigiosului premiu „Luciano Pavarotti”, tenorul Alin Stoica este din 2016 colaborator al Operei Nationale Bucuresti. Alin s-a nascut în 1987 în Capitala si a absolvit Conservatorul în anul 2011. A participat la numeroase concursuri si a câsigaþ printre altele, marele premiu la Concursul „Paul Constantinescu” si premiul special al Radiodifuziunii Române la Competition „Grand Prix de l’Opéra”.

Vali Boghean este unul dintre cei mai talentati muzicieni din Republica Moldova, aclamat de publicul care umple salile de spectacole pâna la refuz. Pe lânga vocea sa inconfundabila, Vali este cunoscut ca un maestru al instrumentelor aerofone, incluzând trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, kavalul, dudukul, cimpoiul si clarinetul, dar nu rateaza ocazia de a-si cuceri audienta cu interpretari la chitara clasica si bass.

Evenimentul „Plácido Domingo Jr. & friends” va avea loc la Bucuresti pe 17 aprilie si la Craiova pe 20 aprilie 2019, ora 20:00. Spectacolul va avea loc la Sala Polivalenta, alaturi de Orchestra Simfonica a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, într-o combinatie de muzica clasica si ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu o baza solida de jazz si un aranjament orchestral fluenþ ducând clasicul crossover într-o directie cu totul noua.

Anul 1999 marcheaza pentru Marius Hristescu începutul colaborarii cu binecunoscutul cantautor Tudor Gheorghe, colaborare în urma careia a luat nastere proiectul ”Anotimpurile Poeziei Românesti”. Artisti valorosi ai momentului din industria muzicala româneasca ?i interna?ionala i-au solicitat colaborarea: Felicia Filip, Nicu Covaci (Phoenix), Loredana Groza. De un real succes s-au bucurat si cele doua proiecte simfonice realizate alaturi de baritonul Daniel Prunaru, materializate în realizarea a doua CD-uri.

Biletele se pot achizitiona de pe site-ul eventim.ro si de la agentia de bilete a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, din Calea Unirii, nr.16, de luni pâna vineri, între orele 10:00 si 18:00. Pretul unui bilet este de 100 lei în zona VIP si 50 lei în tribuna.