Etajul II al Spitalului Victor Babeş este reabilitat

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a inaugurat, ieri, încă un etaj al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeş, care a fost reabilitat integral cu bani de la bugetul local. Cu acest prilej, edilul a anunțat că tot spitalul va fi modernizat până la sfârșitul acestui an, când vor fi refăcute încă două etaje ce au mai rămas și laboratorul de analize medicale. Lucrarea de la Secțiile de Adulți a costat 950.000 de lei.

Este vorba de etajul al doilea, care fusese dezafectat până să înceapă lucrările, fiind folosit pe post de depozit. Managerul spitalului, Adina Turcu, a explicat că au fost recuperate zece rezerve, cu câte două și trei locuri, în total 24 de paturi care au fost atribuite celor două secții de boli infecțioase – Secția de Boli Infecțioase Adulți nr. 1 și Secția de Boli Infecțioase Adulți nr. 2.

Începând de luna viitoare, va începe și construcția noului corp al Spitalului Municipal Filantropia, pe scheletul existent în curtea de la Boli Infecțioase. Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a dat asigurări că s-a făcut o expertiză care a stabilit că fundația este rezistentă și că se poate construi acolo. Extinderea respectivă ar urma să fie gata, potrivit edilului, la sfârșitul lui 2016.