Elevi din şase ţări, în vizită la Liceul Marin Sorescu

La Liceul Marin Sorescu din Craiova se află, în această săptămână, 40 de elevi din Finlanda, Polonia, Turcia, Italia, Croaţia şi Bulgaria. Ei au astfel posibilitatea să vadă cum se predă în şcolile româneşti, să afle despre tradiţiile şi obiceiurile româneşti, să viziteze cele mai frumoase locuri ale Craiovei. Toate acestea în cadrul proiectului European Erasmus + „Young Citizens of Europe“.

Aproximativ 700 de elevi de gimnaziu şi 140 de profesori din cele şapte ţări au fost implicaţi în acest proiect pe parcursul celor doi ani. Prima întâlnire de proiect din cadrul activităţilor de învăţare a avut loc în Polonia, ţara coordonatoare. Elevii au fost găzduiţi de familiile elevilor polonezi şi au participat la ore împreună cu colegii din Gdynia, oraşul gazdă. A doua activitate de învăţare a avut loc în Bulgaria, la Pleven, elevii au participat la activităţi sportive, lecţii de istorie, de engleză, de artcraft, de cultură şi civilizaţie, de muzică şi dansuri tradiţionale, dar şi de limbă bulgară. A treia activitate a avut loc în Italia, la San Giovanni la Punta, iar a patra întâlnire s-a desfăşurat în Croaţia, la Vinkovci, sub semnul implicării sociale şi strângerii legăturilor dintre parteneri, dar şi dintre elevi şi comunitatea locală.

Întâlnirea se va încheia oficial vineri, 13 noiembrie, cu vernisajul expoziţiei comune European Values, la ora 10.30, şi concertul pregătit de elevii şi profesorii Liceului de Arte „Marin Sorescu“, la ora 11.30.