DREPTURILE SI LIBERTATILE INDIVIDUALE NU SUNT UN LUX!!!

ALDE DOLJ SUSTINE INITIATIVA ALDE ROMANIA DE A DEPUNE MOTIUNEA SIMPLA “DREPTURILE SI LIBERTATILE INDIVIDUALE NU SUNT UN LUX”

 ALDE Romania a anuntat prin vocea Co-Presedintelui Calin Popescu-Tariceanu ca va depune o motiune simpla care il va viza pe Ministrul Justitiei, Raluca Pruna. Presedintele ALDE Dolj, Deputatul Ion Cupa, a declarat ca organizatia pe care o conduce sustine aceasta initiativa.

“Motiunea simpla, conform Constitutiei, nu poate rasturna un ministru, neavand ca finalitate directa acest lucru si nici aceleasi efecte ca o motiune de cenzura”, a spus Cupa. “Cu toate acestea, in cazul in care aceasta motiune simpla va trece in Parlament, Guvernul va primi un mesaj ferm pe care nu poate sa-l ignore.”

Motiunea simpla a fost generata de declaratia Ministrului Pruna care spunea ca Drepturile Omului sunt un lux. “Afirmatia este emblematica pentru modul in care gandeste Ministrul Justitiei. Mai mult decat atat, nu putem trece cu vederea nici modul in care Ministrul a actionat in privinta redactarii unei ordonante de guvern neconstitutionala chiar in domeniul drepturilor si libertatilor individului”, a precizat Presedintele ALDE Dolj. Fiind un partid liberal care pune mai presus de orice respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor ALDE nu poate sa treaca cu vederea acest incident.

Presedintele Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne din Parlamentul European, Claude Moraes, a apreciat ca: “Astfel de declaratii sunt ingrijoratoare si gresite.”

Presedintele ALDE Dolj, Ion Cupa, a mai declarat ca “Romania nu trebuie sa devina tara in care toate lucrurile sunt posibile si unde astfel de atitudini, similare celor ale Monicai Macovei, sunt preluate de catre discipolul ei.”