Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier

Mai multe dosare penale au fost întocmite, în ultimele 24 de ore, pe numele unor persoane care au comis infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni au depistat un bărbat de 52 de ani, din comuna Leu, care se deplasa, joi, cu un moped prin localitate. Din verificările efectuate, s-a stabilit că respectivul vehicul era neînmatriculat în circulație, fapt pentru care au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea constatată.

Tot în cursul zilei de joi, 23 aprilie, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Craiova au identificat un tânăr de 29 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism prin localitate, deși nu deținea permis pentru nicio categorie de vehicule. Și în acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal.

De asemenea, lucrătorii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Breasta au depistat un bărbat de 33 de ani, din Brabova, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, deși se afla sub influența alcoolului, acesta având o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele tânărului, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere.

În noaptea de 23 spre 24 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Segarcea au depistat un bărbat de 31 ani, din Cerăt, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind totodată întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În aceeași noapte, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Rast au oprit în trafic, pe DJ 561 A, prin Rast, un bărbat de 33 de ani, din localitate, care se afla la volanul unui autoturism, deși avea permisul suspendat ca urmare a comiterii altor abateri la regimul circulației rutiere. Doljeanul are acum un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.