Persoana Juridica:
Denumire: SC Radio-TV Horion SRL
Sediu social: str. Caracal, nr. 162G, Craiova, Dolj
Administratori: Ovidiu Bosoteanu, Constantin Horascu
Actionariat: Alexandra Horăscu 25%, Ramona Maria Horăscu 25%, Ovidiu Bosoteanu 25%, Florin-Gabriel Andrei 25%
Responsabil programe: Florin-Gabriel Andrei
Responsabil campanii publicitate: Ovidiu Bosoteanu
Adresa Radio Horion Craiova: str. Caracal, nr.162G
Telefon: 0251.581.044
e-mail: radio@horion.ro
Adresa web: www.horion.ro

Facebook:  http://www.facebook.com/RadioHorion

Consiliul Naţional al Audiovizualului CNA: https://cna.ro/

SCURT ISTORIC

Radio Horion este primul post particular de radio aparut in Craiova in baza Legii Audiovizualului si a licentei de emisie cu numarul R 111 din 01 martie 1995.
Vocile redactorilor postului de radio Horion s-au facut auzite pentru prima data in eterul craiovean pe 5 septembrie 1995 pe frecventa 103,6 MHz. De atunci radio Horion emite non stop.
Radio Horion a fost conceput ca un post axat pe informatii, muzica, animatie si emisiuni tematice care sa fie accesibile si pe gustul unui numar cat mai mare de ascultatori de toate varstele si profesiile.

Inca de la debut radio Horion a colaborat cu prestigiosul post de radio BBC – sectia romana, colaborare care s-a materializat in pregatirea unor redactori la scoala de Jurnalistica BBC si retransmiterea programelor.Printre reusitele postului de radio Horion:

Organizarea Galelor Horion integrate ciclului de manifestari cultural-artistice „Zilele Craiovei” in anii: 1997, 1998, 1999, 2000, 2001;

Asigurarea unor transmisii directe de la cele mai importante evenimente politice, sociale si culturale ce au loc in tara sau in strainatate. Radio HORION a avut in 1997 un corespondent ce a asigurat relatarea evenimentelor din spatiul Schengen, un corespondent special la summit-ul NATO din iulie 1997 de la Madrid precum si un alt corespondent pentru aceeasi perioada la Washington;

Transmisii live – via satelit – a celor mai importante concerte din Europa: ?in? Turner, UB2, Mark Knopfer, The Cranberries, Sting, Bruce Springsten etc.;

Difuzarea marilor programe nationale: Pepsi Music Show, Coca Cola Planet Live, Divertis Radio Show, Romanian Top 100, Rotton Music etc.;

Buna colaborare cu agentiile de publicitate reprezentative la nivel national: Bates Centrade, Saatchi & Saatchi Adv., Ini?iative Media, Creative Media, OFC/DMB&B ?i local Olympyc DDB, New Age, Media Prin? Group Brasov, etc.;

Organizarea periodica de spectacole si discoteci la Casa de Cultura a Studentilor, Casa Armatei, Casa Tineretului, Piata Mihai Viteazul, Piata Tricolorului si Piata Teatrului National din Craiova;

Implicarea in calitate de partener media in actiuni cu scop caritabil (campanii antidrog, antispaga si antisida);

In octombrie, participarea in calitate de organizator la cel mai important eveniment local al anului, festivalul Zilele Craiovei;

Organizarea de spectacole folclorice cu ocazia aniversarilor postului de radio Horion;

Organizarea de concerte live cu cele mai bune formatii romanesti.

Postul nostru de radio colaboreaza cu peste 30 de studiouri de radio particulare din tara.

Radio Horion are contracte de colaborare cu marile case de producție din tara: Media Services � CAT Music, Media Pro Music, Zone Records, Roton, Intercont Music, Nova Music, RBA, EMI GROUP, etc.

Daca in primii ani ai existentei sale radio Horion aborda un profil general incercand sa acapareze un segment cat mai mare de ascultatori, asta si pentru ca nu exista nici un alt post de radio in FM-ul craiovean, acum profilul sau tinde catre „Adult Contemporary”, profil muzical puternic raspandit ce vizeaza segmentul de varsta 25-49 de ani.

Postul de radio Horion este singurul post privat de radio din Oltenia care are in programul sau mai multe zile dedicate culturii. Zilele de vineri, sambata si duminica sunt la radio Horion zile pline de folclor si zile in care sunt mediatizate evenimentele culturale locale si nationale.

Aceasta initiativa, de a dedica mai multe zile culturii, a adus postului nostru de radio aprecieri din partea ascultatorilor si distinctii oferite de institutiile de cultura din Craiova si anume Centrul Creatiei Populare si Directia pentru Cultura,Culte si Patrimoniu Cultural Dolj.

De asemenea, postul de radio Horion s-a implicat in calitate de partener media si organizator in realizarea marilor festivaluri folclorice din Craiova:”Maria Tanase” si „Ioana Radu”.

Radio Horion colaboreaza cu cele mai importante firme din Romania si nu numai: Oltchim, Alro, Topway, Doljchim, Daewoo (Ford), Gelsor, Romtrans, Romexpo International, Romclim, Artego, BCR, BA, BR, Romexterra, Banca Ion Tiriac, Coca Cola, European Drinks, Cora Cao, Bere Timisoreana, Bere Golden, Bere Ursus, Bere Caraiman, Braun Union Comp, First Bike, Steillman, Rubin King, Oltyre, DAF, Skoda, Elvilla, Flamingo, Marshall Tourism, Artec, Ina Center, Jadex, Elpreco, Elprest, Elco, Orange, Connex(Vodafone), Stonet Computers, Comat, Mat Magrit, Electroputere, Baumax, Real Hypermarket, Adevarul, Redac – Renault, Dacia, Nissan, Rucom  Opel, Chevrolet, Optica Malaga, etc.

Postul nostru de radio se poate mandri cu o buna colaborare pe plan local: Prefectura Dolj, Primaria Craiova, Camera de Comert si Industrie Oltenia, etc.

Pentru merite deosebite radio Horion a primit in 1997 o nominalizare pentru un premiu PRODFEST. In anul 2000 radio Horion a obtinut la Paris premiul „Arch of Europe” pentru calitatea programelor difuzate.

Conform sondajelor de opinie realizate de-a lungul timpului de catre institutii specializate, radio Horion s-a aflat mereu in topul preferintelor ascultatorilor craioveni.