Descinderi în Dolj

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) au anunţat, ieri, printr-un comunicat, că au descins la 14 adrese din Bucureşti, Ilfov, dar şi din judeţele Dolj şi Giurgiu.

Acţiunea a fost organizată într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani din domeniul societăţilor de pază, potrivit unor surse judiciare fiind vorba despre firma de pază Swat Force. “Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au efectuat tranzacţii fictive prin intermediul unor societăţi comerciale de tip ‘fantomă’, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimate la 5.000.000 de lei”, se arată în comunicatul DGPMB. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Sectorului 3. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au emis 9 mandate de aducere pe numele suspecţilor, şi a beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.