De ziua femeii, Fundația Renașterea și CEZ pun sănătatea pe primul loc și duc Unitatea Mobilă de diagnostic a cancerului de col uterin in Daneți, județulDolj!

Fundația Renașterea și CEZ Romaniaau decis sa ofere cel mai frumos cadou de ziua lor, femeilor din Daneți județul Dolj, ducând Unitatea Mobila Renașterea în comunitatea lor, unde va staționa, pentru 4 săptămâni (8 martie – 8 aprilie)si va oferi 500 de Teste Papanicolau in gratuitate.
Pe durata desfășurării caravanei, vor fi luate toate măsurile necesare pentru asigurarea condițiilor de distanțare socială și siguranță sanitară. Persoanele care își doresc să beneficieze de testarea Papanicolau gratuită, cu domiciliul in Daneți Dolj sau din localități învecinate, se pot programa la numărul de telefon 0756.713.652.

Programul de testare gratuita este realizat in parteneriat cu Primăria comunei Daneți.

Anual, peste 1.800 de femei mor în România ca urmare a cancerului de col uterin și aproape 3.400 sunt diagnosticate cu această boală. Incidența este de 2,5 ori mai mare decât media UE-27, iar rata mortalității de peste 4 ori mai mare. În România, rata mortalității este cea mai mare din Europa – lipsa informării, accesul precar la servicii medicale și nivelul de trai ce nu permite controale regulate conduc la diagnosticarea târzie a bolii și la scăderea șanselor de vindecare. Totuși, conform studiilor, în peste 80% din cazuri, un diagnostic aflat la timp poate ajuta la vindecare completă.

„În prezent, rata de supraviețuire a femeilor afectate de cancer în țara noastră este cu 20% mai mică decât media europeană, din cauza depistării tardive a afecțiunilor oncologice. Prin implementarea unor campanii precum aceasta, informăm femeile despre importanța controlului medical periodic și contribuim, pe cât posibil, la reducerea acestor discrepanțe. Ne bucurăm că prin acest proiect, cu susținerea partenerilor noștri – CEZ România, reușim să oferim pentru 500 de femei din comuna Daneți, Dolj, analizele medicale ce le pot salva viața”, a declarat Mihaela Geoană, Președintele Fundației Renașterea.
“Într-o perioadă atât de dificilă, sănătatea este cel mai important lucru pentru a merge mai departe. De aceea este important să o îngrijim și să o punem pe #primulloc. Ne-am dorit să le vorbim partenerelor noastre de business despre cum putem transforma împreună #energiacarevinedelaoameni în sursă de bine și pentru femeile din comunitate. Ne bucurăm că multe dintre acestea și-au dorit să ni se alăture și împreună vom ajunge în comunitatea noastră locală.”,OndrejSafar, CEO CEZ România.