Daca te „joci” cu papusile Barbie risti sa ai dosar penal!

În cadrul activităţilor desfăşurate pe 8 decembrie de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, cei peste 25 poliţişti au efectuat 56 verificări şi controale la mai multe societăţi comerciale, precum şi la persoane fizice din Craiova.

Ca urmare a abaterilor de natură penală constatate au fost întocmite 8 dosare de cercetare penală, în conformitate cu prevederile legale, în care poliţiştii doljeni vor continuă investigaţiile în vederea documentării activităţii infracţionale.

De asemenea, au fost aplicate 33 sancţiuni contravenţionale de peste 102.500 lei, totodată fiind ridicate în vederea confiscării 981 kg. Legume/fructe, 1.080 obiecte ornamentare, dar şi 1650 jucării, 168 perechi de încălţăminte şi 90 kg carne.

În cadrul acţiunii  poliţiştii au identificat, la o societate comercială dintr-un centru comercial craiovean, faptul că administratorul comercializa jucării (păpuşi) ce purtau însemne identice sau asemănătoare cu marca DISNEY. În cauză au fost întocmit dosar de cercetare penală  pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţia a unui produs purtând o marcă identidică sau similară cu o marcă înregistrată.