Craiova – Capitală Europeană a Culturii 2021

Ministerul Culturii a analizat dosarele oraşelor care vor să intre în competiţia care va desemna câştigătoarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.
Craiova, oraş care şi-a depus dosarul, a trecut fără prea mari probleme. “Suntem plăcut surprinși de interesul manifestat de autoritățile locale, de cetățenii orașelor care și-au depus candidatura. Numărul mare al orașelor candidate demonstrează succesul de care această inițiativă se bucură în România, precum și faptul că diversitatea culturală deține un rol fundamental în crearea proiectului european. Interesul pentru cultură are și o componentă pragmatică, de care nu putem să nu ne bucurăm: se conștientizează astfel faptul că actul cultural devine tot mai mult un instrument al creșterii economice, al dezvoltării și generează prosperitate”, a declarat Ionuţ Vulpescu, Ministrul Culturii.

Cele 14 oraşe intrate în competiţie sunt: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timişoara, Târgu Mureş. Eligibilitatea dosarelor de candidatură ale orașelor mai sus-amintite a fost validată de experții Comisiei Europene.