CORBU lansează online albumul Cei Care Tac, inspirat din romanele Haiganu!

Inspirat din romanele „Haiganu” și „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”, scrise de Marian Coman, albumul „Cei Care Tac” al Proiectului Muzical CORBU va fi lansat online duminică, 13 decembrie, începând cu ora 20.00, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/proiectulCORBU.

Albumul este rezultatul primului lockdown din pandemie și are cascop crearea unei punți de legătură între muzică și literatură, între muzică și fotografie, între sunet și tăcere, între viață și moarte.

Evenimentul va avea o structurăternară, cu 3 audiții ale albumului „Cei Care Tac”, dialog cu invitații de onoare și 3 sesiuni de întrebări din partea publicului cu răspunsuri primite de la membrii proiectului CORBU și de la invitați.

Invitații de onoare ai evenimentului vor fi Marian Coman (scriitor), Cristian China Birta (antreprenor și consultant social media la Kooperativa 2.0, blogger), Marius Pop (chitarist și producător la Rootz Music Studio), Vlad Braga (fotograf), Florin Chirilă (chitară bass). Gazdele evenimentului vor fi Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu.

Întâlnireadintremuzicășiliteratura SF: CORBU și HAIGANU

Sergiu CorbuBoldor nu se află la prima colaborare cu scriitorul Marian Coman. Prima lorîntâlnire a avutlocînanul 2013 cândtrupa de punk acustic folkloric medieval AD HOC, inițiatășicoordonată de Sergiu CorbuBoldor, a lansatprimullor album – „Dezmăț, LicorisiMuziciMedievale”înnumarul 7 al revistei „Harap Alb continuă…”,revistă al căruiscenariu era scris de Marian Coman.

La 7 anidistanță, încadrulproiectului CORBU,inițiatșicoordonat de Sergiu CorbuBoldor, s-a născutalbumul„Cei Care Tac”, inspirat din romanele„Haiganu”și„Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”, scrise de Marian Coman.

Povesteapiesei „Colțiiunui Demon”, care face parte din album,esteinspirată din romanul „Haiganu. Fluviulșoaptelor”, scris de Marian Coman, un roman aflat la granițadintre fantasy și horror, a întâlniriidintre un zeudecăzutși un copil cu puterimiraculoase.

Piesa „Bivolița” a fost lansată pe 5 iunie, la EBS radio (90.4 FM).Piesa face și ea parte din albumul „Cei care tac”. Povestea piesei este inspirată din romanul „Haiganu. Tristețea zeilor”, roman în curs de apariție.

Despre album:

Basarab Nicolescu: „Frumusețea locurilor dintre Sǎlaj şi Maramureş a descǎtuşat imaginarul Luizei Mitu care, dupǎ publicarea a douǎ cǎrți, a conceput, în colaborare cu Sergiu Corbu Boldor, un fascinant album Cei care tac, care ne propulseazǎ în spațiul dintre tǎcere şi sunet, dintre umbrǎ şi luminǎ, dintre viațǎ şi moarte”.

Marian Coman: „Muzica, la fel ca literatura, are darul să te modifice. Și să te poarte într-o altă lume. Eu m-am întâlnit cu Corbu acolo unde lumea muzicii lui s-a ciocnit cu lumea poveștilor mele. Din ciocnirea asta s-a născut albumul de față”.

Conceptul albumului Cei Care Tac le aparține lui Sergiu Corbu Boldor și Luiza Matilda Mitu

Albumul are 7 piese: Dezleganie, Dincolo de stâncă, Tic tac, Bivolița, Se-ntâmplă rău, Colții unui Demon, Uită-te-n sus.

Muzică: Sergiu Corbu Boldor

Versurile piesei „Dincolo de stâncă” sunt semnate de Marian Coman și sunt extrase din romanul „Haiganu. Furia oarbă”. Celelalte texte sunt adaptări de Sergiu Corbu Boldor inspirate din trilogia „Haiganu” și din volumul „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”.

Invitați: Florin Chirilă (chitară bass și chitară acustică), Cristian Flaviu Mocanu (pian), Sebastian Arvai (percuții și voci adiționale), Răzvan Meseșan (Clarinet), Valerio Di Natale (chitară clasică), Adrian Voichițescu (interpretare Dezleganie).

Mixaj și masterizare: Marius Pop /Rootz Music Studio

Grafică: Marian Coman

Fotografii de Vlad Braga / Bragovski, acasă studio

Animații vizuale: Alexandru Claudiu Maxim

Logo: Radu Luchian

Design rame: Mihai Băncilă

Program lansare: Lansare de album prinaudiție, dialog, întrebărișirăspunsuri

13 decembrie 2020, 20.00h-23.05h

I

20.00-20.05 Deschidere eveniment: audiție a piesei Ondine

20.05-20.15: Cine este Proiectul CORBU?: Luiza Matilda Mitu /Sergiu CORBU Boldor

20.15-20.25: Invitat de onoare: Marian Coman

20.25 -20.35: Invitat de onoare: Cristian China Birta

20.35 – 21.00: Prima audiție în premieră a albumului Cei Care Tac

21.00- 21.10: Sesiune de întrebări din partea publicului

II

21.20 – 21.25: audiție a piesei Ce-am pățit odată

21.25 – 21.30: Cine este echipa CORBU?: Sergiu CORBU Boldor / Luiza Matilda Mitu

21.30 – 21.35: Invitat: Marius Pop

21.35 – 21.40: Invitat: Florin Chirilă

21.40 – 21.45: Invitat: Vlad Bragovski

21.45 – 22.10: A doua audiție a albumului Cei Care Tac

22.10 – 22.20: Sesiune de întrebări din partea publicului

III

22.25 – 22.30: audiție a piesei Never ending

22.30-22.40: Sesiune de întrebări din partea publicului

22.40: 23. 05A treia audiție a albumului Cei care tac

Marian Coman

(https://ro.wikipedia.org/wiki/Marian_Coman)

Cristian China Birta

https://cristianchinabirta.ro/

Marius Pop

https://www.facebook.com/rootzsoundstudio

Sergiu CORBU Boldor

Florin Chirilă

Vlad Braga

https://www.facebook.com/bragovski