Conferinţa Internaţională cu tema ”Exerciţiul fizic – mijloc complex şi modern de promovare a sănătăţii”

În perioada 29-31 Octombrie 2015, Universitatea din Craiova, Facultatea de Educatie Fizica si Sport aniversează 25 de ani de existență, “vârstă” care va fi celebrată prin desfășurarea mai multor evenimente. Cu acest prilej, vă anunţăm organizarea lucrărilor celei de a VII-a Conferinţe Internaţionale cu tema ”Exerciţiul fizic – mijloc complex şi modern de promovare a sănătăţii”.

Aniversarea facultății va fi marcată de o serie de evenimente importante pentru domeniul Știința Sportului și a Educației Fizice, fiind invitate personalități din lumea sportului din România și străinătate.

La linia de start a cercetării se vor afla studenții FEFS, aceștia fiind invitați să își expună lucrările joi, 29.10.2015, ora 10:00, la Aula Corneliu Andrei Stroe (sediul FEFS).

Vineri, 30.10.2015, va fi prezentată pentru prima dată în zona Olteniei Terapia 3C, adresată peroanelor cu autism. Workshopul “TERAPIA 3C – o nouă abordare în recuperarea psihomotorie a persoanelor cu autism“ se va desfășura începând cu orele 12:00, la sala de gimnastică a Facultății de Educație Fizică și Sport, str. Brestei, nr.156. Invitatul va fi domnul Paul Constantin Cojocaru – inițiator TERAPIA 3C.

Vineri, 30.10.2015, începând cu orele 14:00, se va derula o festivitate de premiere a sportivilor ce au reprezentat Universitatea din Craiova la competițiile sportive studențești în anul 2015 și au obținut o clasare pe podium. Premierea performerilor se va desfășura în cadrul Sălii Albastre a Universității din Craiova și va fi realizată de către rectorul UCV, domnul Dan Claudiu Dănișor.

Tot vineri, 30 Octombrie 2015, ora 15:00, la sediul FEFS, Aula 2, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, organizează workshop-ul „Medicina Sportivă – limite și posibilități în susținerea efortului sportiv”. Evenimentul se adresează sportivilor, antrenorilor, profesorilor de educație fizică, preparatorilor fizici cât și kinetoterapeuților. Invitatul evenimentului este d-na dr. Adriana Jicman  de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă.

De asemenea, aniversarea facultății va fi marcată de o ceremonie prin care vor fi premiați și omagiați sportivii de performanță medaliați la diferite competiții internaționale, colaboratorii noștri, absolvenții noștri de succes, precum și cadrele didactice care au contribuit la formarea lor profesională. Această ceremonie va avea loc vineri, 30.10.2015, de la ora 18.00, în incinta Aulei Buia (complex Agronomie).

Sâmbătă, 31.10.2015, începând cu ora 10.00, la Sala Albastră din cadrul Universității din Craiova, se vor prezenta lucrări științifice din domeniul Știința Sportului și a Educației Fizice în cadrul celei de-a VII-A CONFERINŢĂ INTERNAŢIONALĂ cu tema “EXERCIŢIUL FIZIC  – MIJLOC MODERN ŞI COMPLEX DE PROMOVARE A SĂNĂTĂŢII”, printre cei peste 100 de invitaţi din ţară şi străinătate numărându-se profesori de marcă pe plan internaţional.