Come on Kids, Nature Waits For Us!


Joi, 17 ianuarie 2019,prescolarii de la GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT PARADISUL COPIILOR CRAIOVA au vizitat GRĂDINA BOTANICĂ „ALEXANDRU BUIA” – UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, desfasurand astfel una din activitatile lunare din cadrul Proiectului de parteneriat strategic pentru sustinerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, proiecte doar într eșcoli, Programul ERASMUS + ACTIUNEA KA2- Come on Kids,The Nature Waits For Us! , Numarul de referinta –2017-1-TR01-KA219-045875_4.
In cadrul acestei iesiri in natura, copiii au avut ocazia sa observe si plantele din sere sub directa indrumare a doamnei Dr. Biolog Violeta Boruz care a transmis informatii despre plante pe intelesul prescolarilor. Activitatile lunare planificate in proiect sunt desfasurate in paralel in toate unitatile scolare partenere din Turcia, Portugalia, Estonia si Macedonia. Cadrele didactice care au insotit prescolarii – prof. Dumitriu Denisa Ancuta si prof. Popescu Maria Daniela – au prezentat informatii prescolarilor cu privire la aspectele observate pe parcursul iesirii in natura, intarind astfel latura instructiv-educativa a activitatii.
PERIOADA DERULARE PROIECT:
• 1 septembrie 2017-31 august 2019
• Coordonator: Cumhuriyet anaokulu – Turcia, Mersin
• Parteneri: Portugalia, Estonia, Macedonia, Romania
• Total Grant pentru Gradinita Paradisul copiilor Craiova – 23.210,00 euro
SCURTA DESCRIERE:
• Proiectul vizează constientizarea prescolarilor asupra importantei mediului înconjurător înca din copilăria timpurie cu ajutorul jocurilor de natură. Grupul țintă este format din 1552 copii din școlile partenere, 3.104 părinți și 73 profesori.