Casele nelocuite, în vizorul hoților

În cursul zilei de 27 aprilie, polițiști din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Segarcea au identificat trei tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, toți din Drănic, județul Dolj, bănuiți de comiterea a două furturi din locuințe situate pe raza localității.

Din verificările efectuate până în prezent de polițiști a rezultat faptul că, în perioada 10-19 aprilie a.c., cei trei tineri ar fi pătruns prin efracție în case nelocuite din comuna Drănic, de unde ar fi sustras bunuri electronice și de uz gospodăresc, prejudiciul produs fiind de aproximativ 5.500 de lei.

Bunurile au fost recuperate de polițiști și restituite celor două persoane vătămate.

Totodată, polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal deschis pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul să fie înaintat unității de parchet competente cu propunerile corespunzătoare. 

În cursul zilei de 27 aprilie a.c., polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Plenița au identificat doi tineri de 22 de ani, din comuna Caraula, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt din locuință.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 7-11 martie a.c., cei doi ar fi pătruns într-o casă nelocuită din Caraula, prin forțarea unui geam termopan, iar din interior au sustras bunuri de uz caznic, electronice și bijuterii, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.

O parte din prejudiciu a fost recuperat de polițiști, cercetările fiind continuate în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.