Casa ta, locul cel mai drag. Protejează-l!

Poliţiştii craioveni au desfăşurat, în această dimineaţă, o activitate preventivă prin care s-a urmărit prevenirea furturilor din locuinţe, cu precădere furturile din locuinţe comise prin escaladare.

Poliţiştii de proximitate au avut în vedere şi pregătirea antivictimală a cetăţenilor, astfel fiind oferite mai multe sfaturi preventive şi recomandări pentru a-i conştientiza cu privire la importanţa adoptăriii unei conduite preventive şi responsabile astfel încât să nu devină victime ale hoţilor din locuinţe.

Poliţiştii i-au sfătuit şi să ţină uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunt acasă, iar încuietoarea devenită nefuncţională sau a cărei cheie s-a pierdut trebuie înlocuită rapid.

Un apartament la parter sau etajul 1 fără grilaje metalice la ferestre poate deveni o ţintă uşoară pentru hoţi.1-campanie-de-prevenire-a-furturilor

Foarte important este şi montarea unui interfon la uşa de acces în scara de bloc restricţionează intrarea persoanelor străine. De asemenea, în sitaţiile în care există acest gen de sistem nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute care folosesc diverse pretexte sau al acelora care încearcă să intre cu tine.

„Infractorii te pot cunoaste mai bine decat crezi!” este unul dintre mesajele transmise de politisti persoanelor care nu manifestă prudenţă si nu se implica in protejarea bunurilor.

„Tu acum nu te afli acasa! Si s-ar putea sa nu fim singurii care stiu asta” este un alt mesaj care atentioneaza craiovenii cu privire la modurile de operare folosite de infractori la comiterea furturilor din locuinte, mai ales în situaţiile în care, pe perioada vacanţei, imobilele nu sunt asigurate corespunzator.

Poliţiştii craioveni le recomandă tuturor cetăţenilor să fie foarte atenţi cu identitatea din spaţiul virtual, cum ar fi fotografii postate, date personale, informaţii despre programul zilnic, vacanţe pe perioade îndelungate, întrucât aceste informaţii pot fi folosite de „binevoitorii” care vor să te „cunoască”.

Craiovenii care locuiau la parterul blocurilor si aveau ferestrele deschise au fost atenţionaţi de poliţişti cu privire la tentaţia pe care o reprezintă o fereastra deschisa pentru hoţii din locuinţe, sfătuindu-i sa îşi asigure corespunzător ferestrele chiar şi atunci când sunt acasă.

Acţiunea a fost primită cu interes din partea cetăţenilor care au apreciat iniţiativa poliţiştilor craiovenilor spunând că pe viitor vor lua toate măsurile de prevenire necesare pentru a deveni victime ale hoţilor din locuinţe.