Capitală Europeană a Culturii 2021 – Play IntenCity

Dosarul de candidatură al Craiovei la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 a fost depus la Ministerul Culturii, prin poştă, în cursul dimineţii de vineri, 10 octombrie 2015. Noutatea este reprezentată de  sloganul: “Play Intencity: Vino să te joci/să joci într-un oraş care traieşte viaţa la intensitate maximă”.

„Cuvântul „play” are nu mai puţin de 10 sensuri în limba engleză: a se juca, a intrerpreta, a performa, a se undui, a flirta, joacă, show, dramă, spectacol, piesa de teatru, glumă. „IntenCity” este un cuvânt inventat pentru Craiova şi înregistrat că marca şi care s-ar traduce: oraşul în care se trăieşte şi se face totul cu intensitate. Sloganul „play intenCity” este sloganul care ni se potriveşte cel mai bine craiovenilor şi, în general, oltenilor. Celor care gândesc, acţionează şi se mişcă foarte repede…”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 aduce după sine atragerea oportunităţii de a beneficia de fonduri europene până la 600 de milioane de euro. Această sumă va fi folosită pentru a pregăti Craiova pentru anul de graţie 2021 când trebuie să arate impecabil, însă nu doar Craiova, ci întreaga regiune Oltenia. Ce înseamnă acest titlu pe lângă fondurile de până la 600 de milioane de euro: includerea Craiovei şi a întregii regiuni Oltenia într-un circuit turistic internaţional, o promovare mai bună în afara graniţelor, creşterea turismului plus multe alte avantaje.

Prima etapă este evaluarea dosarelor după care, anul viitor, o comisie de la Bruxelles urmmează a desemna oraşul care o să deţină titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.